Voor welke van deze vijf mooiste pistes van Sankt Anton ga jij?

Redactie - 14 november 2017

Voor welke van deze vijf mooiste pistes van Sankt Anton ga jij?

Redactie - 14 november 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Op een beetje skibestemming heb je de goede pistes voor het uitkiezen. Sankt Anton am Arlberg is één van de beroemdste en oudste skiresorts ter wereld en scoort bij jullie een 8,4. ‘Steekt met kop en schouders boven de andere gebieden in Oostenrijk uit‘, schrijft één van jullie. ‘Top als je voor gezelligheid en sneeuwzekerheid gaat‘, voegt een andere reviewer toe. Tijd om de mooiste pistes van Sankt Anton onder de loep te nemen!

1. Galzig

De iconische Galzig berg mag met zijn 2184 meter uiteraard niet ontbreken in onze lijst met mooiste pistes van Sankt Anton. Het is de plek waar de pistes van allerlei niveau’s samenkomen. Bovendien is geen skivakantie in Sankt Anton am Arlberg compleet zonder een ritje in de hightech Galzig Gondola. Een skilift, maar dan aangedreven door een reuzenrad. En: met spectaculaire uitzichten!

Mooiste pistes van Sankt Anton - familyproof

2. Nasserein

Kleinschalig, geen halsbrekende zwarte pistes en rustig. Dat is Nasserein in het kort. Hiermee is het niet alleen één van de mooiste pistes van Sankt Anton, maar ook absoluut familyproof. De pistes van Nassarein liggen aan de oostkant van Sankt Anton en zijn dus prima te bereiken vanuit populaire chalets als Ferwall of Kertess.

Mooiste pistes van Sankt Anton - snow park rendle

3. Rendle

Terwijl de pistes redelijk gemiddeld zijn, barst het in Rendle van de freestylers. Hoe dit zit? Rendle is de locatie van het Stanton funpark, één van de meest bekende freestyle parken van Oostenrijk. Oftewel: de allerbeste plek om jouw nieuwste jumps te wagen! Er zijn verschillende parcours en er is ook een kids area. Het freestyle park ligt recht naast de meer ‘doorsnee’ pistes van Rendle, dus na een dosis inspiratie kun je ook prima old school naar beneden zoeven.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wintersport-oostenrijk-top-5-accommodaties/”]

Mooiste pistes van Sankt Anton - sneeuwboots4. Valluga

De piste van Valluga klinkt minder sexy dan het eigenlijk is. Valluga betekent niets minder dan ‘koeiendal’ maar huist stiekem één van de meest uitdagende pistes in het gebied. De meer dan 2800 meter hoge berg heeft bovendien één van de mooiste pistes van Sankt Anton. Er zijn twee skiliften, waarvan eentje je helemaal tot aan de top brengt. Vanaf hier staat je een afdaling van zo’n 3 kilometer te wachten, helemaal tot in het dal van Sankt Anton.

Mooiste pistes van Sankt Anton - view5. Albonagrat

De piste van de Albonagrat ligt zo’n 7 kilometer ten oosten van Sankt Anton. Pak de stoeltjeslift omhoog en maak de volledige afdaling naar het nabijgelegen Sankt Christoph, het kleinere broertje van Sankt Anton. De piste is perfect geprepareerd en de bestemming is bovendien niet bepaald verkeerd. Sankt Christoph is een gemoedelijk dorpje met een echt Tiroler sfeertje.

Wat zijn volgens jou de mooiste pistes van Sankt Anton? Voeg je tip toe in de comments!