De mooiste Lapland-reizen

Redactie - 5 november 2017

De mooiste Lapland-reizen

Redactie - 5 november 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Het is de laatste wildernis van Europa: Lapland. In de winter verandert het landschap in een compleet wintersprookje, met dennenbomen die zuchten onder een dik pak sneeuw, eindeloze besneeuwde vlakten en met een beetje geluk het magische Noorderlicht. Dit zijn de mooiste Lapland-reizen!

Lapland natuur

Avontuurlijk Lapland

Wil je een mooie reis maken naar Lapland, in het noorden van Finland of Zweden, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Meestal kies je een verblijf in één of twee accommodaties om vanuit daar allerlei activiteiten te ondernemen. Reisorganisatie Askja biedt bijvoorbeeld geweldige Lapland-reizen aan. Zie je een avonturenreis in Lapland wel zitten? Verblijf dan acht dagen in de Valkea Lodge, op dertig kilometer boven de Poolcirkel. Vanuit hier kun je allerlei gave activiteiten doen. Maak een sneeuwschoenwandeling, ga op huskysafari en race met je sneeuwscooter over de besneeuwde vlaktes. Een ervaring om nooit te vergeten!

Fijn hotel Lapland

Ook een prima keus: Hotel Pohtimo, dat jullie maar liefst een 9,4 geven. Een fijne accommodatie met volop mogelijkheden voor sneeuwactiviteiten. Aanrader!

husky Lapland

Romantisch Lapland

Ben je op zoek naar een romantische vakantie in Lapland? Dan zijn er ook volop mogelijkheden. Voigt Travel heeft prachtige romantische Lapland-reizen, waarbij je in luxe accommodaties slaapt. Met jacuzzi uiteraard! Je maakt een romantische rendiertocht en natuurlijk kun je ook knuffelen met huskys. Boek vooral een romantisch diner in je lodge en dineer in een winterwonderland. Met een beetje geluk maakt het Noorderlicht je romantische reis naar Lapland compleet.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-waarom-lapland-een-topbestemming-is/”]

Noorderlicht Lapland

Noorderlichtreis Lapland

Iedereen die in de winter naar Lapland gaat hoopt er natuurlijk op: het Noorderlicht zien. De Belgische Lapland-specialist Xplore The North biedt verschillende reizen aan waarbij het spotten van het Noorderlicht centraal staat. Je verblijft in verschillende lodges, waaronder de Aurora Mountain Lodge in Noord-Zweden, en gaat vanuit daar op expeditie naar de beste plekken om het Noorderlicht te zien. Je kunt zelfs een avond met een professionele fotograaf mee, zodat je het Noorderlicht ook nog eens op z’n mooist vast leert leggen.

rendier safari Lapland

Kerstmis in Lapland

Op een witte kerst in Nederland hoeven we niet meer te hopen. Wil je de feestdagen toch in een winters sprookje doorbrengen, boek dan een Lapland-reis met de kerst. Tijdens deze kerstreizen onderneem je natuurlijk ook activiteiten als huskysafari’s en sneeuwscooteren, maar je bezoekt ook de Santa Claus Village, de officiële woonplaats van de Kerstman. En natuurlijk hoort een uitgebreid Laps kerstdiner ook bij de hoogtepunten van je reis.

Slapen in het ijshotel

Als je toch in Lapland bent, dan is het heel gaaf om een nachtje in het beroemde ICEhotel van Jukkasjärvi te overnachten, wat elk jaar opnieuw wordt opgebouwd. Je kunt hier slapen in ‘koude kamers’ en ‘warme kamers’. De koude ijskamers zijn geweldig maar helaas ook onbetaalbaar. Gelukkig krijg je een rondleiding door het hotel, zodat je ook de van ijs gemaakte kamers kunt zien. Ook een unieke accommodatie: Het Arctic Snowhotel, dat jullie een 8,3 geven. Je slaapt in een sneeuwhut, op een rendiervel in je slaapzak. Niet heel comfortabel, maar wel heel bijzonder!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/meest-knusse-winterlodges/”]

Heb jij een mooie reis naar Lapland gemaakt? Deel je ervaring in de comments!

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave