Zondag is het Moederdag. Een mooi moment om moeders in het zonnetje te zetten! Wil je eens met iets anders komen dan een ontbijt op bed? Blader door de gratis iPad app Hoe leuk is Nederland van Zoover, voor leuke en originele tips. Wat dacht je bijvoobeeld van: samen chocola maken, relaxen in de sauna of lekker aan de high tea? Wij hebben vast vijf activiteiten uit de app op een rij gezet die je cadeau kunt geven op de dag van de liefste moeder! 

Totally in Choc: Kom er chocola van maken

Totally in choc

In een 12de eeuws klooster in het centrum van Nijmegen, met uitzicht op de Waal, voel je je in ieder geval een paar uur Sjakie én je leert flink bij. Tijdens een workshop van drie uur krijg je antwoord op al je vragen. Alles wat je maakt, krijg je ook nog eens verpakt mee naar huis. Als je flink je best doet, mag je tot 600 gram door jou zelfgemaakte bonbons meenemen.

Lees hier meer over deze tip

Hello, is it tea you’re looking for? Zelfs het terras is zoet

H-EERLIJK

Een knusse boerentheetuin aan de Amstel waar je de lekkerste zelfgebakken taarten eet. Die vind je in het dorpje De Kwakel. Theetuin (H)eerlijk! ligt aan de Tolhuissluis, maar is makkelijk te bereiken via de bruggetjes aan het fietspad. Hier zit je altijd goed: aan de voorkant heb je uitzicht op de bootjes in het water, aan de zij- en achterkant kijk je uit op de Drecht en de groene weilanden. Een plateau vol gebakjes, scones met marmelades en clotted cream, verse fruitsappen, sandwich-spiesjes, gevulde muffins: stuk voor stuk met liefde klaargemaakt door eigenaar en viltkunstenaar Corianne Wils. Ook leuk: achter in de tuin lopen kippen, pauwen, poezen en een konijn rond.

Lees hier meer over deze tip

Zweten zonder sporten: Onderuitgezakt op de saunabanken

Palestra

 Palestra in Braamt is een sauna zoals ie ooit bedoeld is met Finse binnen- en buitensauna’s (die van bloedheet tot lauwwarm gaan), Lapse saunakota’s (denk: met je voeten op een rendiervacht), kleurensauna’s, een stoombad, whirlpool en een warme scrubruimte. Maar er valt nog veel meer te relaxen. Wat dacht je van een Tibetaanse klankschaalmassage, een Franse Thalasso-behandeling of een Chinese vijf elementenbehandeling? Als je nog niet het idee had dat je op een wereldse plek was beland, dan krijg je dat wel op het aangelegde Caribische strand. 

Lees hier meer over deze tip

Aan de drank: Op zoek naar je lievelingswijn

Aan de drank

Kaasplateau op tafel, livemuziek op de achtergrond en een glas écht goeie wijn. Het kan bij Vintage in Hilversum. In deze wijnbar hebben ze meer dan 70 soorten wijn, waarvan er 26 per glas te bestellen zijn. Wie uitgaat van een dure middag of avond, heeft het mis: al vanaf drie euro komen ze je glas vullen. Voor een proeverij van drie wijnen tel je het dubbele neer.

Lees hier meer over deze tip

Vis tussen je tenen: Zij een goeie hap, jij superzachte voeten

Fish & Feed

Met zulke visjes heb je geen voetscrub meer nodig. We hebben het hier over Garra Rufa’s, zogenaamde knabbelvisjes die dol zijn op dode huidcellen. Eerst kietelt het een beetje, maar na een minuut ben je gewend en kun je ontspannen achterover leunen. Als de visjes hun werk hebben gedaan en je voeten er weer uitzien om te kussen, mag je ze afdrogen en insmeren met een hydraterende crème. Je verlaat de spa niet met lege handen, voor wie z’n voeten heeft laten doen, ligt een gevulde goodiebag klaar.

Lees hier meer over deze tip

 

Ipad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tips vind je terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

 

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer

 

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

7 mei - 2014

Reacties