In de meivakantie eropuit in Duitsland

Redactie - 23 maart 2017

In de meivakantie eropuit in Duitsland

Redactie - 23 maart 2017

De kids, je nichtjes en neefjes of je lover: grijp ze bij de arm en trek eropuit. De zonnige meivakantie is de ideale tijd om lekker op stap te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje (en misschien wel een nachtje) over de grens? Dit zijn leuke uitstapjes in Duitsland voor de meivakantie.

Meivakantie in Duitsland

SeaLife in Oberhausen

Een kijkje in het leven onderwater. Dat krijg je bij SeaLife in Oberhausen. Daar wacht het grootste zoet- en zoutwateraquarium van Duitsland op je. Net als meer dan honderd verschillende soorten zeedieren. Van Nemo (je kent ‘m wel, die felgekleurde vis) tot zeepaardjes, haaien en octopussen. Een dagje SeaLife vindt het hele gezin leuk. Zowel opa en oma als de kleintjes kijken hun ogen uit.

Tip: koop je kaartjes online, dat is goedkoper. Je bespaart al snel zo’n €5 per toegangskaartje.

Prijs: volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar € 17 voor een VIP-ticket

Reistijd met de auto vanuit midden-Nederland: 1,5 uur

Explorado kindermuseum in Duisburg

Niet alle kinderen zijn dol op musea, maar als je overal aan mag komen en alles mag uitproberen, is dat een heel ander verhaal! Explorado in Duisburg is een museum vol doe-dingen, meer dan honderd om precies te zijn. In dit museum – gevestigd in een indrukwekkende, oude graanschuur – verwachten ze juist dat je van alles aanraakt en uitprobeert. Superleuk voor de echte ontdekkers tussen de vier en twaalf jaar. Zo kunnen ze verschillende beroepen beoefenen op de bouwplaats, hun rijbewijs halen, spelen met de langste knikkerbaan ter wereld en zich een echte wetenschapper voelen, gehuld in witte jas.

Prijs: volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar € 16,50

Tip: er zijn ook voordeligere familietickets beschikbaar of tickets voor alleen de middag.

Reistijd met de auto vanuit midden-Nederland: 1 uur en 45 minuten

Meivakantie in Duitsland

Het Ruhrgebied is leuker dan je denkt

Bij het Rurhgebied denk je misschien in eerste instantie aan industrie, maar het Ruhrgebied is een heerlijk vakantiebestemming voor een weekendje of een midweek. Fietsen kan er als de beste (er zijn verschillende fietsroutes gratis te verkrijgen bij de VVV-kantoren, waaronder de bekende Ruhr Valley Cycle Route die start in Winterberg). De wandelliefhebbers zetten een dagje GeoPark Ruhr op de planning. Dat wordt een dag vol moerassen, grotten en ijspegels. Wil je de complete meivakantie wandelend doorbrengen? Met de Ruhr Georoute (185 km) ben je wel een tijdje bezig. Oh, en wist je dat de leuke steden Essen, Duisburg en Dortmund zich ook in het Ruhrgebied bevinden?

Reistijd met de auto vanuit midden-Nederland: 2,5 uur

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-10-kindvriendelijke-musea-europa/”]

Meivakantie in Duitsland

Het land van de sprookjeskastelen en roofvogelshows

In Duitsland wemelt het van de kastelen en burchten. En met een beetje fantasie sta je zo in een sprookjeskasteel. Bijvoorbeeld in de buurt van Koblenz, of verder langs de Moezel en de Eifel. Maar ook Zuid-Duitsland kan er wat van. Voor kinderen is een kasteel sowieso een hele belevenis, zeker in combinatie met een roofvogelshow – die regelmatig gegeven worden in de prachtigste burchten. Kunnen de kastelen je gestolen worden maar vind je die roofvogels wel interessant? Bezoek Falknerei Reichsburg in Cochem. Ze geven hier meerdere keren per dag demonstraties.

Reistijd met de auto vanuit midden-Nederland: 3 uur

Meivakantie in Duitsland

Een dagje op de stoomtrein (in het Zwarte Woud)

Het Zwarte Woud is een eindje rijden vanuit Nederland, maar daar krijg je geen spijt van. Je komt helemaal tot rust in de typisch Duitse, beboste omgeving. En laat deze regio nou ook in de prijzen gevallen zijn voor de familievriendelijkste Duitse bestemming … Er is zat te doen! Denk aan het Europa Park. Of spring een dagje op de stoomtrein (sauschwänzlebahn) in Blumberg, kriskras door het heuvellandschap en tientallen tunnels. Moet je lang wachten op de trein? Bezoek dan het bijbehorende museum!

Prijs: een gezinsticket kost ongeveer € 50

Reistijd met de auto vanuit midden-Nederland: 6 uur

Liever ergens anders in Duitsland op de trein stappen? In Saksen (Oost-Duitsland) vind je een stoomtreinmuseum) en ook de stoomtrein in het Hartzgebergte zal je niet teleurstellen.

Meivakantie in Duitsland

Blotevoetenpark in Dornstetten/Hallwangen

Schop je schoenen uit en ga op blote voeten verder! Bijna 2,5 kilometer met je blote kakkies over boomschors door water en blubsie wandelen: dat kan in het blotevoetenpark (Barfuss Park) in Dornstetten. Daarna plof je met je vermoeide benen op het terras van een gezellige camping. Zoek je het liever wat dichter bij huis? In het Limburgse Brunssum vind je ook een blotevoetenpad.

Prijs: € 4 voor drie uur pret

Reistijd met de auto vanuit midden-Nederland: 6 uur

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/citytrip-duitsland-stedentrip/”]

Meivakantie in Duitsland

Pretparken

De Duitsers zijn er dol op: pretparken. Welke Duitse pretparken heb jij al van je lijstje kunnen vinken? Phantasialand, Movieworld, Legoland, Europa Park en het kleine Irrland zijn maar een paar voorbeelden.

Tip: de Duitsers kennen geen meivakantie, dus het is lekker rustig doordeweeks.

Trek jij erop uit in de meivakantie? Laat je tips in een reactie achter of schrijf een review.