Meivakantie: de leukste dagjes uit met kinderen

Redactie - 23 april 2015

Meivakantie: de leukste dagjes uit met kinderen

Redactie - 23 april 2015

Met al die vrije dagen en de meivakantie voor de deur is het de hoogste tijd om leuke dingen te plannen. Zin in eens iets anders, een originele activiteit? Blader dan eens door de gratis iPad app Hoe leuk is Nederland van Zoover. Geen iPad? Geen probleem. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste dagje uit met kinderen in Nederland.

Los in het klimbos: Stijg tot ongekende hoogtes in het Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo

Even kijken hoe de instructeur het voordoet, de klimgordel stevig vastmaken en, hup, de boom in. Roetsj van kabelbaan naar touwladder en leg de kruiptonnen-hindernis af in recordtijd. De vier parcoursen die zijn uitgezet in de Veluwse bossen zouden menig aap jaloers maken!

Lees hier meer over deze tip.

Hoort wie plopt daar kinderen? Welkom in het kabouterbos in Dronten

Kabouterbos

Ben je een kabouterfan of zouden jij en je kids wel eens in het kabouterdorp willen duiken? Pannenkoek, ijs en onbeperkt limonade, wat wil je als kind nog meer? Het Grote Kabouterbos verkennen natuurlijk! Verspreid door het bos staan kabouterhuisjes waar kinderen in kunnen spelen. Ook kunnen ze het parcours van de Kaboutertrimbaan afleggen en op de trampolines springen. Must – ook voor ouders – is het Kabouterpad, dwars door het bos bij Dronten.

Lees hier meer over deze tip.

Park van plezier: Een stukje geschiedenis spelen in Oud Valkeveen in Naarden

Speelpark Oud Valkeveen

Ongeveer vier eeuwen geleden kocht een rijke koopman uit Amsterdam een stukje grond tussen Naarden en Huizen. Hij noemde het: ‘Valkeveen.’ En laat dat nou precies de plek zijn, waar je opa en oma vroeger ook op de schommel zwiepten. Waar opa en oma dan geen gebruik van konden maken, en de kinderen van tegenwoordig wel,is een boemeltrein, trampolines, zandbakken, ballenbaden, een kabelbaan, een grote speelweide, een theater, een eigen strand, een indoor speelhal van 1500 m², een echte bioscoop…

Lees hier meer over deze tip.

Gooi jij de wc-borstel even? Spelen was nog nooit zo leuk als in Maisdoolhof-Speelboerderij Malden

Maisdoolhof Speelboerderij Malden

Ouderwets een spelletjesdag doen, wie wil het niet. En nee, dan hoef je niet te denken aan koekhappen of spijkerpoepen. Dat kan best leuker en gekker en grappiger. Speuren door een maïsdoolhof van 30.000 m2? Check. Scheuren in traptractor of op een echte skelter-racebaan? Check. Klimmen op een uitkijktoren? Ja, het kan allemaal op de speelboerderij. Aan volwassenen is ook gedacht: wat te denken van boerengolf? Nog origineler is de variant genaamd wielgolf. En nog simpeler is het wc-borstelgooien. Trek wel even laarzen aan!

Lees hier meer over deze tip.

Iedereen blij: Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan op Landgoed Nienoord

Landgoed Nienoord

Zie je kinderen maar eens rustig te houden als je de woorden ‘zwemkasteel’ en ‘helikopterbaan’ in één zin noemt. Het historische Landgoed Nienoord ligt midden in de bossen van Leek. Je vindt er het familiepark dat vooral één grote speeltuin is. Met klimtorens, springkussens, glijbanen, draaimolens, mini-scooters, een apekooi en, jawel, een helikopterbaan. Er lopen buiten ook geiten, schapen, koeien, varkens, kippen, pauwen en konijnen rond die je mag voeren. Verderop ligt het zwemkasteel. Ben je uitgezwommen? Dan kun je naast het zwembad een balletje slaan op de midgetgolfbaan.

Lees hier meer over deze tip.

iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tips vind je terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer