Ontdek Malta in de winter

Redactie - 4 november 2017

Ontdek Malta in de winter

Redactie - 4 november 2017

Winterzonbestemmingen in Europa? Ze bestaan! Op het kleine Malta wordt het in november tot zo’n 21 graden. Tel daar ruige rotsen en knusse kerststallen bij op en je hebt de ultieme Mediterraanse winterzonbestemming. Hierbij drie must do’s op Malta in de winter.

1. Mediterraanse kerstsfeer proeven op Gozo

Je kunt natuurlijk dampende koppen glühwein drinken in één van de winterse kerstmarkten in Nederland om warm te blijven. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon het vliegtuig pakken. Malta in de winter staat voor knusse kerstverlichting, gezellige kerstmarkten en een gezonde dosis kitsch. En vooral: zon!

Gozo, het kleine eilandje naast Malta, is een topbestemming als je van knusse kerstsferen èn zon houdt. Zodra de burgemeester op 3 december de lichtjes van de kerstboom aandoet, verandert het eiland in een waar winters paradijs. De straten zijn prachtig verlicht, de kerstliedjes klinken en er is een knusse kerstmarkt vol lokale snacks en souvenirs. Niet voor niets komen jaarlijks duizenden kerstfanaten van over heel de wereld naar Gozo om de levende kerststal Bethlehem Ghajnsielem te zien.

Overnachten in Gozo? Ga voor het sjieke Hotel Grand Gozo of voor een appartement van Villa Xemxija.

Malta in de winter - popeye2. Filmlocaties spotten

De Da Vinci Code, Troy, Munich, Pinoccio, Gladiator: het zijn allemaal blockbusters die (gedeeltelijk) gefilmd werden op Malta. We kunnen dus gerust concluderen dat de helderblauwe zee en de dramatische rotsformaties het goed doen op het scherm. Goed nieuws: in het echt zijn ze minstens zo mooi! Bezoek deze plekken in de winter en je hebt ze lekker voor jezelf. Waar het in de drukke zomermaanden nog flink zweten en verdringen kan zijn, kun je hier in november en december heerlijk rondstruinen en wat laatste zonnestralen meepakken.

Benieuwd op welke rotsen Brad Pitt verhit rondrende met zijn zwaard voor de opnames van Troy? Bezoek de baai bij Mellieha, een kleine plaats aan de noordkust. Je zit hier gelijk om de hoek van Popeye Village, de filmset van de gelijknamige Disney verfilming. Het nagebouwde dorp is prachtig bewaard gebleven en een leuke bestemming voor een dagje uit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/advertorials/bijzondere-bestemmingen-in-italie-matera/”]

Malta in de winter - Valletta main street3. Shoppen en kerken spotten in Valletta

Terwijl jij Malta ontdekt als jouw nieuwe winterzonbestemming in Europa, wil je thuisfront natuurlijk ook een beetje meegenieten. Deel jouw meest jaloersmakende foto via een Zoover Review. Of breng wat extra’s mee voor onder de boom. Zo heb je gelijk een goed excuus om de winkelstraten van Valletta te verkennen. De hoofdstad van Malta is een verrassend leuke bestemming voor een dagje shoppen. In december zijn de straten gezellig verlicht en zijn veel winkels ook ’s avonds open. Kortom, ga je naar Malta in de winter? Houd dan flink wat ruimte in je koffer over voor je aanwinsten en souvenirs!

Tip: bezoek ook de St. John’s Co-Cathedraal in Valletta. De kerk mag er van buiten misschien niet heel bijzonder uitzien, van binnen is ‘ie spectaculair. ‘Zo mooi, je kijkt je ogen uit!‘, schrijft één van jullie. Ook de Kathedraal van Mdina, de voormalige hoofdstad, is volgens jullie de moeite waard. ‘Mag niet op je lijstje ontbreken‘, schrijft reviewer Nico.

Ga jij voor Malta in de winter? Wij zijn benieuwd naar jouw review