Magisch Egypte: woestijnen, piramides, valleien en tempels

Redactie - 14 maart 2018

Magisch Egypte: woestijnen, piramides, valleien en tempels

Redactie - 14 maart 2018

Er zijn maar weinig vakantielanden die met zoveel mysteries zijn omhuld als Egypte. Reis met ons mee langs de meest bijzondere piramides, valleien, tempels en woestijnen en maak kennis met deze duizenden jaren oude, magische wereld.

Klassiek wereldwonder: de grote piramide van Gizeh

Bij het verlaten van de chaotische miljoenenstad Caïro, waar wolkenkrabbers overgaan in een uitgestrekte zandvlakte, tref je de beroemdste piramide ter wereld: de grote piramide van Gizeh, tevens een van de zeven klassieke wereldwonderen. Nog altijd worstelt men met de vraag hoe deze en andere piramides zijn gebouwd. Wanneer je meer wilt weten over deze fascinerende periode in de geschiedenis is een bezoek aan het Egyptische museum zeker aan te raden. Hier tref je onder andere het beroemde masker van Toetankhamon.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/visum-egypte-aanvragen/”]

Voor op de bucketlist: de Vallei der Koningen

De ‘Valley of the Kings’ behoort tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte. Hoewel de tombes door de jaren heen zijn leeggeroofd, krijg je al wandelend nog altijd een goed beeld van de oorspronkelijke bedoeling. De schitterende muurschilderingen laten je een boeiend tijdsbeeld zien. Wanneer de zon krachtig over het gesteente van de vallei schijnt, is deze plek niet minder dan magisch te noemen. De vallei is eigenlijk niet in woorden te vangen, dit moet je simpelweg zien! Verblijven doe je bijvoorbeeld in Hotel Karnak Resort in Luxor, een héle fijne uitvalsbasis.

Verdwijnen in de woestijn van Egypte

De uitgestrekte Sahara woestijn met niets anders dan zand, zover het oog reikt. Hoe gaaf is dat? Een woestijntocht is een ervaring om nooit meer te vergeten. Vanuit diverse plaatsen zoals Caïro en Luxor kun je te voet, per kameel, quad of met een auto deze bijzondere wereld verkennen. Geniet van het overweldigende uitzicht, de grootse stilte en ga op in het moment. Met een beetje geluk tref je nog kleine bedoeïendorpjes! Ontdek met een lokale gids de kracht van dit ontzagwekkende landschap. ’s Avonds is het heerlijk nagenieten in je luxe suite van Hotel Mena House, met uitzicht op die grote zandvlakte.

Tempel Abu Simbel

Een van de mooiste tempels van Egypte is zonder twijfel Abu Simbel, gebouwd in opdracht van de beroemde farao Ramses II. Niet alleen de tempel is bijzonder, dat geldt ook voor de reis ernaartoe. Want hoewel het tegenwoordig mogelijk is om met een vliegtuig in de buurt te komen, is een avontuurlijke tocht door de woestijn natuurlijk de ultieme Egypte beleving. Vanuit Aswan vertrek je per busje ’s nachts richting het tempelcomplex, dwars door de woestijn, waarbij je wordt getrakteerd op een magische sterrenhemel. En dan is er natuurlijk Abu Simbel zelf! Bewonder de muurschilderingen en de prachtige, gigantische beelden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/15-resorts-in-egypte/”]

Varen over de Nijl op een Felucca

Een Nijlcruise is een klassieke tocht over de levensader van Egypte, waarbij je in korte tijd veel kunt zien. Maak de beleving nog specialer met een zeiltocht in een Felucca: een traditionele houten Egyptische zeilboot. Vooral tussen Aswan en Luxor vaar je door een indrukwekkend omgeving van tempels, andere oude overblijfselen en kleine nederzettingen langs het water. Deze zeilboten worden vaak bemand door Nubiërs, waardoor je eenvoudig in contact komt met de lokale bevolking. Wanneer ’s avonds de zon langzaam ondergaat, is er maar één conclusie: wat is Egypte toch magisch.

Ben jij al eens in magisch Egypte geweest? Zo ja, wat vond jij het meest indrukwekkend? Deel je ervaringen met ons in de comments.