Luxemburg: laat je verrassen door deze 5 regio’s

Redactie - 30 april 2018

Luxemburg: laat je verrassen door deze 5 regio’s

Redactie - 30 april 2018

Of Luxemburg nou op jouw vakantielijstje staat of niet, na het lezen van deze blog vol tips voor een bezoek aan Luxemburg wil je meer van het land zien dan alleen de hoofdstad. Van natuurparken vol heerlijke streekproducten tot fietsen door de wijngaarden. Laat je verrassen en kies voor een autovakantie of weekendje weg naar deze topregio’s.

Mullerthal: het kleine Zwitserland van Luxemburg

Laten we beginnen met de regio Mullerthal, dat ook wel het Klein Zwitserland van Luxemburg wordt genoemd. Daar heb je vast een idee bij … Luxemburg heeft sowieso superveel wandel-, fiets- en mountainbikeroutes, maar de échte wandelfan springt iedere ochtend zielsgelukkig uit bed in Mullerthal.

De Mullerthal Trail is een echte must voor de sportieveling. Of je nu een wandelfanaat bent of af en toe dagtripje met de benenwagen maakt: de Mullerthal Trail biedt indrukwekkende rotsformaties en wandelpaden voor ieder niveau.

Liever door een mooi plaatsje slenteren? Kies dan voor Echternach. Een historisch stadje aan de rivier de Sûre. Niet zomaar een stadje trouwens, de oudste van het land! Superromantisch om een nachtje te blijven logeren, bijvoorbeeld bij Hotel Grand Hotel of Hotel De la Basilique in hartje Echternach.

Even naar Luxemburg West vanuit de hoofdstad

Een bezoek aan hoofdstad Luxemburg mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie in het gelijknamige land. Plak er dan wel een paar daagjes aan vast om ook Luxemburg West te ontdekken. Je bent nu toch in de buurt! Ben je met de auto? Dan kun je in een uurtje de vallei met maar liefst zeven kastelen door crossen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/om-hoek-ontdek-verrassend-veelzijdig-luxemburg/”]

De vallei van de kastelen in Koerich, Septfontaines, Ansembourg (Burcht Ansembourg en Château d’Ansembourg), Hollenfels, Schoenfels en Mersch wil je echt niet missen als je om de hoek bent. Zonde om in de auto voorbij te sjezen? Je hebt gelijk! Neem lekker het wandelpad van 37 kilometer om deze Luxemburgse parels te bekijken.

Beeld: visitluxembourg.com.

Daguitstapje naar het Land van de Rode Aarde

Het land van de Rode Aarde in het zuiden van Luxemburg is misschien niet het mooiste dat je ooit gezien hebt, maar interessant is het zeker! De regio heet zo vanwege de rode kleur van de ijzerertshoudende grond, dus je kunt vast al raden wat hier gaande is. Struin door het voormalige industrieterrein en leer meer over het industriële verleden. Tip: maak een tochtje door de oude mijnen of een ritje met de trein uit 1900. Ideaal voor een daguitstapje!

Ontstressen en smullen in de Luxemburgse Ardennen (Éislek)

De dichtbeboste valleien, hoogvlaktes met fantastische uitzichten en knusse, authentieke plaatsjes in de Luxemburgse Ardennen lenen zich supergoed om even helemaal tot jezelf te komen. Als cultuurliefhebber kun je hier bijzonder veel kastelen en forten van je lijstje strepen, maar de twee natuurparken in de regio zijn wel echt een must.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/4x-waarom-juist-niet-in-luxemburg-wil-tanken/”]

Je hebt Natuurpark Our en Natuurpark Öewersauer, waar je naar alle hartenlust kunt smullen van de lekkerste streekproducten zoals de Vum Séi: kruiden, oliën, kruidenthees, granen, etc. Ook de microbrouwerijen in de buurt zijn de moeite waard! Vooral Brasserie Ourdaller en Den Heischter. Kun jij niet wachten om een mandje vol lekkers te vullen voor een picknick in de natuur? Op naar de Luxemburgse Ardennen!

Lekker wijnen in de Moezelstreek

Ja, je vindt de bekende Moezelstreek óók in Luxemburg. Dat betekent wining & dining tot je erbij neervalt! Ook leuk is een fietstocht langs de rivier of tussen de wijngaarden om de middeleeuwse stadjes in deze regio – en natuurlijk hun wijnen – te ontdekken. Vooral de witte wijnen en Crémants nodigen je uit om iets te diep in het glaasje te kijken.

Ben jij al eens in Luxemburg geweest? Laat je tips voor andere vakantiefans achter in een review.