Het begin van de lente vier je hier: de fijnste plekken in Europa

Redactie - 18 februari 2018

Het begin van de lente vier je hier: de fijnste plekken in Europa

Redactie - 18 februari 2018

Het weer kán nog grillig zijn, maar op veel plekken rond de Middellandse Zee breekt de lente door in het voorjaar. Geurende bloemen, kwetterende vogels en de eerste warme zonnestralen: je vindt ze op deze fijne lentebestemmingen in Europa.

Balearen - fijnste lentebestemmingen in Europa

Rustig strand op Mallorca

1. Balearen

Op de Balearen warmt de Spaanse zon je vanaf eind maart al op. Neem je kids mee naar het fijne Menorca, geniet van het bruisende – maar nog niet zo drukke – leven op Ibiza of duik de bloeiende natuur van Mallorca in.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/kids-naar-mallorca/”]

Fijnste lentebestemmingen - Sevilla

De tuinen van het Alcazar Paleis in Sevilla

2. Sevilla

Spanje telt gemiddeld 2500 tot 3000 zonuren per jaar, waarvan Sevilla de 3000 aantikt. Lekkere tapas, fotogenieke straatjes en geurende Oleanders. Als je érgens de lente viert, dan is het tijdens een stedentrip in Sevilla. Bij Bed and Breakfast Arena geniet je aan het zwembad van de heerlijke tuin.

fijnste lentebestemmingen in Europa - Griekenland

Grieks strand in de lente

3. Griekse Eilanden

Op eilanden als Santorini of Kreta vind je in dit seizoen temperaturen van rond de twintig graden en volop zon aan een strakblauwe hemel. De lente is een fantastisch jaargetijde om op vakantie naar Griekenland te gaan. Het is er nog lekker rustig, niet te heet en de natuur is op haar best.

lentebestemmingen - malta

St. Pauls Cathedral op Malta

4. Malta

Het hele jaar door is het goed toeven op Malta, maar in de lente is de zon op z’n aangenaamst. Ook valt dan de minste regen. De stranden en bezienswaardigheden zijn rustig en de groene heuvels zijn bezaaid met een tapijt van bloemen. Als je overnacht in Hotel Ta Cenc verblijf je op slechts 200 meter van een schitterende klippenkust die je via een bloeiend natuurgebied bereikt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/op-tenerife-is-het-altijd-lente/”]

fijnste lentebestemmingen - sicilie

Sinaasappelbomen op Sicilië

5. Sicilië

Ook het Italiaanse Sicilië is in de lente op haar mooist. Waar het in de zomer droog en heet is, staat het eiland in de lente in bloei en tref je ontelbaar veel bloemen. Van Oleanders en Bougainville tot uitheemse planten zoals de banaan- en de paradijsvogelplant. Tip: huur een auto en rijd via de Etna naar prachtige stadjes als Taormina en Syracuse.

lentebestemmingen europa - cyprus

Strand op Cyprus

6. Cyprus

Vanwege het mediterrane klimaat kun je op Cyprus vrijwel het hele jaar door vakantie vieren en in de lente schieten de temperaturen snel omhoog. Maart is al lekker aangenaam en april telt maar liefst negen zon-uren per dag bij een heerlijke temperatuur van rond de twintig graden. Rustige stranden, bloeiende bossen en kleurrijke sinaasappelplantages is wat je hier aantreft in de lente.

Wat zijn jouw favoriete lentebestemmingen in Europa? Deel het in de comments!