Vakantie Kos: 5 tips om het eiland te verkennen

- 11 juni 2014

Vakantie Kos: 5 tips om het eiland te verkennen

- 11 juni 2014

Eén van de vele Griekse pareltjes in de Egeïsche zee is Kos. Met een oppervlakte van nog geen 300 vierkante kilometer is het meer een eiland-je  dan een eiland, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. Er is meer dan genoeg te zien en te beleven tijdens een vakantie op Kos. Benieuwd? Verken het eiland aan de hand van onze tips!

Bekijk Kos vanaf grote hoogte

Kos vanaf grote hoogte
Wil je Kos vanaf grote hoogte  bekijken? Beklim dan de Dikiosberg: met zijn bijna 850 meter is dit de hoogste rots van Kos. Het uitzicht vanaf de top is magnifiek. Let wel, in de zomer stijgen de temperaturen eveneens tot flinke hoogte, wat deze klim alleen voor échte doorzetters geschikt maakt.

Verken Kos op de fiets

Kos terrasWist je dat het eiland uitstekend geschikt is om te fietsen? Er zijn veel lange, geasfalteerde wegen die je langs de fraaiste strandjes en kustplaatsen van het eiland voeren. Heb je geen zin om flink op de pedalen te trappen? Verken het eiland dan per scooter of auto. Kom bij onder het genot van een verkoelend drankje en briesje op een terras aan de kust.

Bekijk authentiek Kos-stad

Kos HavenBezoek zeker ook het pittoreske Kos-stad, een klein stadje dat niet zou misstaan als decor van een oude Griekse mythe. Bezoek in alle vroegte de vismarkt en zie hoe de locals alle vers gevangen vis binnenhalen. Geen trek om de hoofdprijs voor een hapje eten te betalen? Laat je dan niet voor (of door?) een glas Ouzo verleiden om aan de boulevard te eten, in de straatjes hierachter vind je restaurantjes die voor minder geld meer aanbieden. Vanaf de haven van Kos-stad kun je met een boot de oversteek naar Turkije maken. Binnen een klein uurtje ben je in Bodrum, en heb je de Griekse voor de Turkse cultuur ingeruild.

Verblijven op Kos

Kos accommodatiesWanneer je een hele dag de prachtige omgeving van Kos verkend hebt, wil je bij terugkomst natuurlijk lekker relaxen in je hotel of appartement. Wij geven je een paar tips! Bezoekers van Zoover beoordelen Hotel Diamond De Luxe gemiddeld met een 9.1. A. Molenaar schrijft: ‘Het eten is zeer gevarieerd, zodat je altijd wel wat lekkers vindt. Het animatieteam is erg enthousiast maar valt je niet lastig!’ Ook waarderen bezoekers van Zoover hotel Porto Bello Beach (8,8) en Aparthotel Pelagos (8,6) erg goed.

Kos in bloei

Kos grootWist je dat Kos niet alleen in de zomermaanden een aantrekkelijke bestemming is? In het voor- en najaar is het eiland erg in trek vanwege de nog steeds aangename temperaturen. De prijzen van vakanties zijn tevens aantrekkelijker en in de lente staat het hele eiland dan mooi in bloei. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit prachtige eiland? Lees hier wat andere vakantiegangers vonden van Kos. Ben jij op Kos geweest? Deel dan je ervaringen over deze Griekse parel en voeg je beoordeling toe!

Button - Beoordeling toevoegen