Koh Phi Phi, minigids voor dit tropische bountyparadijs

Redactie - 18 augustus 2018

Koh Phi Phi, minigids voor dit tropische bountyparadijs

Redactie - 18 augustus 2018

Als je van een vakantie naar Thailand droomt, is de kans groot dat Koh Phi Phi hoog op je vakantielijstje staat. Misschien zelfs wel de reden voor je verre reis naar Thailand. Want zeg nou zelf .. die instagramkiekjes van grillige rotsen en smaragdgroen water! Dat moet je toch met eigen ogen zien? Of misschien droom je stiekem wel van een Leonardo DiCaprio-momentje sinds ‘The Beach’? Op naar het tropische paradijs!

Verwachtingen

De Phi Phi-eilanden behoren ongetwijfeld tot de mooiste ter wereld, maar daar zijn inmiddels ook veel andere vakantiegangers achter gekomen. Dat betekent dat het best druk kan zijn. Om teleurstelling te voorkomen, delen we tips hoe je je goed kunt voorbereiden op een fijn verblijf.

De beste tijd om Koh Phi Phi te bezoeken

Misschien heb je je vakantie naar Phuket al wel geboekt, maar mocht dat nog niet het geval zijn … kies dan voor het laagseizoen. Van mei tot september valt de drukte relatief gezien mee. Thailand is een van de meest populaire vakantielanden in Zuidoost-Azië en dus stijgen de prijzen van oktober tot april en vooral in december en januari. De kans is in het hoogseizoen ook groot dat bootjes vol zijn en het lastig is om een dagtocht te boeken.

Zo kom je op de eilanden van Koh Phi Phi

Vanuit Krabi of Phuket worden er dagtochten georganiseerd, maar beter blijf je een nachtje of twee om ultiem te genieten. Houd rekening met een ‘bumpy ride’ van een uurtje of twee. Tip: reserveer je bootje van tevoren en zorg dat je een halfuur voor vertrek aanwezig bent om je plekje te verzekeren. Het hoofdeiland Koh Phi Phi Don ligt op een paar kilometer van Maya Bay en is gemakkelijk per boot bereikbaar.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/thailand-5x-de-allermooiste-eilanden/”]

Met de benenwagen

Er zijn geen wegen of auto’s op de kleine eilandjes van Koh Phi Phi, dat betekent dat je aangewezen bent op de benenwagen of fiets. Pak dus schoenen in waar je de hele dag comfortabel op kunt stappen.

Prijzen op Koh Phi Phi

Thailand is sowieso een paradijs, maar helemaal voor de budgetvakantieganger. Wees erop voorbereid, dat de prijzen voor drankjes, lekkers en accommodaties in Koh Phi Phi misschien wat hoger liggen dan je gewend bent van Thailand. Tip: check bij andere vakantiegangers wat zij betalen voordat je ergens ‘ja’ tegen zegt en onderhandel voor bootjes altijd op de kade voordat je instapt.

Hotels op Koh Phi Phi

Omdat hoofdeiland Koh Phi Phi Don zo klein is, is er geen enorme keuze wat betreft hotels en lodges. Gelukkig zijn er genoeg lodges en andere droomverblijven voor een vriendelijke prijs. Bijvoorbeeld Phi Phi Island Village Beach Resort & Spa of Holiday Inn Phi Phi Island Resort. Volgens Lars ‘een paradijselijke plek waar je je miljonair waant’.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/rondreis-thailand-mooiste-plekken/”]

Geniet van het eilandleven

De Phi Phi-eilanden trekken vakantiegangers van over de hele wereld aan waarvan de meesten op Koh Phi Phi Don verblijven. Dat betekent dat het druk kan zijn, maar dat is juist ook gezellig. Omarm de avonden op het strand en ontdek alle leuke marktjes inclusief de chaos die daarbij hoort.

Het uitkijkpunt

Voor het beste fotomoment hike je naar het uitkijkpunt. Een gratis work-out onder de Thaise zon die je niet mag overslaan. Tip: ga tijdens ‘het gouden uur’ om de mooiste vakantiekiekjes naar huis te kunnen appen.

Monkey Beach

Je raadt het al, op dit strand kun je dikke vrienden worden met de Thaise aapjes. Hoe meer lekkers je meeneemt, hoe leuker ze je vinden natuurlijk. Maar denk goed na of je de aapjes wel wilt voeren. Het zijn immers wilde beestjes die nu volledig afhankelijk zijn geworden van voedsel van toeristen.

Maya Bay

De wereldberoemde baai op het Thaise eiland Koh Phi Phi Leh wil je niet missen. Het eiland zelf is onbewoond, maar dat betekent niet dat je de baai voor jezelf hebt. Als je ‘m nou met Leonardo DiCaprio moest delen … à la. Maar duizenden andere vakantiegangers? Toch is dat de realiteit. Sinds de film ‘The Beach’ staat Maya Bay op de bucketlist van velen.

Wil je de baai voor jezelf? Daar heb je de meeste kans op als je gaat bij zonsopgang of wanneer het water laag is. Dat laatste betekent dat je een paar honder meter zult moeten zwemmen naar het rotsachtige eiland. Neem ook de tijd om te snorkelen langs de oevers van Koh Phi Phi Leh. Een echt snorkelparadijs!

Heb jij nog tips voor Koh Phi Phi? Schrijf een review of deel je tips in een reactie.