Dit zijn de mooist versierde kerststeden in Europa

Redactie - 7 december 2017

Dit zijn de mooist versierde kerststeden in Europa

Redactie - 7 december 2017

Zin in een winterse stedentrip rond de feestdagen? Kies een stad waar je helemaal in kerstsferen komt. Dat betekent: véél lichtjes, reusachtige kerstbomen, genoeg kraampjes met dampende glühwein en spetterende etalages. Dít zijn de mooist versierde kerststeden in Europa.

Dublin - mooist versierde kerststeden van Europa

Foto: dublinatchristmas.ie

1. Praag

Met z’n gouden torens, gekleurde daken en barokke kerken is Praag een kerstdecor op zich, laat staan ínclusief kerstversiering. Picture this: een torenhoge verlichte kerstboom midden op het Oude Stadhuis, families en vrienden zingen mee met de muziek van kerstkoren en optredens terwijl de glühwein rijkelijk vloeit. Op het Wenceslasplein shop je souvenirs bij de uitbundig versierde kerstkraampjes en proef je Tsjechische lekkernijen.

Als je in Hotel Rott verblijft dan zit je op een steenworp afstand van het Oude Stadhuis én krijg je elke ochtend champagne bij het ontbijt. Als dát je niet in de feeststemming brengt.

Praag - mooist versierde kerststeden van Europa

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/leukste-kerstmarkten-nederland/”]

2. Dublin

Alle kerstmarkten van hetzelfde laken en pak? Dat gaat niet op voor Dublin, daar is namelijk een drijvend exemplaar. De kerstmarkt in Dublin drijft op het water in de Docklands en dat is niet voor niets; het is namelijk traditie om op tweede kerstdag een duik te nemen. Naast dit spektakel is de rest van Dublin ook een lust voor het oog. De Ieren nemen Kerstmis serieus, en dat betekent dat zélfs de auto’s versierd zijn. Sneeuwkanonnen die zorgen voor witte daken maken het plaatje af.

Slapen in stijl doe je in Dublin bij Hotel Westin. Het monumentale pand, de lekkere cocktails én de centrale ligging maken het een fijne uitvalsbasis rond de feestdagen.

3. Londen

Londen is kerststad nummer één en daar hebben de winkels en warenhuizen een groot aandeel in. Versierde schappen, etalages en gebouwen maken Londen dé stad voor kerstshoppen. Maar er is meer: zoals sprookjesachtig Winter Wonderland in Hyde Park vol met ijssculpturen, een reuzenrad en schaatsbaan en de gigantische kerstboom op Trafalgar Square.

Met de stijlvol ouderwets ingerichte kamers in Hotel Thistle Marble Arch word je wakker in winterse sferen. De ligging pal achter Oxfordstreet is ook een plus. Londen - mooist versierde kerststeden in Europa

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/kerst-shoppen-kerstmis-randstad/”]

4. Reykjavik

Als je de meest noordelijke hoofdstad van Europa rond de feestdagen bezoekt, denk je bijna dat je oog in oog met Santa himself kan komen te staan, zo sfeervol is het er. Reykjavik is omgeven door natuur, de gebouwen zijn van top tot teen versierd en op elke straathoek duiken houten hutjes met kerstspullen op. De op straat uitgebeelde verhalen over trollen, elfen en andere mysterieuze wezens maken het sprookjesgevoel compleet.

Midden in het centrum ligt het gemoedelijke – de naam zegt het – Hotel Reykjavik Centrum. Een prima locatie om je onder te dompelen in kerstsferen!

Reykjavik - mooist versierde kerststeden in Europa

5. Kopenhagen

Kopenhagen is één van de mooiste kerststeden rondom de feestdagen. De Denen zijn zéér fanatiek als het gaat om Kerst en dat is te zien. Denk: talloze kerstmarkten, versierde straten, zingende koren en overal de geur van vuur en lekker eten. Voor een groots spektakel bezoek je pretpark Tivoli, dat voor de gelegenheid een Russisch tintje krijgt en waar je badend in duizenden lichtjes balletvoorstellingen en kerstshows bewondert.

Slapen in Kopenhagen? Als je van plan bent veel te voet te doen is het centraal gelegen Hotel Tiffany een goede optie. Je bent in no-time bij het station, Tivoli en stadscentrum.

Kopenhagen - mooist versierde kerststeden in Europa

Wat zijn volgens jou de mooist versierde kerststeden in Europa? Laat je horen in de comments!