Kom in de kerstsfeer bij deze gezellige markten

Redactie - 7 november 2017

Kom in de kerstsfeer bij deze gezellige markten

Redactie - 7 november 2017

Wie zegt dat je voor een sfeervolle kerstmarkt naar Duitsland moet reizen? In ons kleine kikkerlandje zijn ook genoeg gezellige kerstmarkten te vinden waar je lekker kunt gaan kerst shoppen. Zoals deze in de grote steden!

Ice Village Amsterdam

Voor even verandert Amsterdam in een gezellig kerstdorp, met als hoogtepunt de immense schaatsbaan op het Museumplein. Op je schaatsen en met een warme muts op je hoofd, glijd je over het ijs met het mooie Rijksmuseum op de achtergrond. Om vervolgens op te warmen met een kop glühwein en warme chocolademelk. Met slagroom!

Tijdens Ice Village Amsterdam wordt de hoofdstad in een kerstjasje gestoken. De zijn worden versierd met kerstverlichting en oliebollenkramen verspreiden hun zoete geur. Rondom de schaatsbaan staat een sfeervolle kerstmarkt met fijne hebbedingen. Voor een kerstcadeau slaag je hier zeker!

Waar: Museumplein Amsterdam
Wanneer: 20 t/m 30 december 2017
Entree markt: gratis
Entree schaatsbaan: vanaf €4,50

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/helemaal-kerstsfeer-verrassende-kerstmarkten/”]

Leukste kerstmarkt van Nederland - gezin

Royal Christmas Fair in Den Haag

Het schijnt één van de grootste kerstmarkten van Nederland te zijn, de Royal Christmas Fair in Den Haag. Het Lange Voorhout staat in december vol met kerstkramen waar je kunt kerst shoppen, eten en drinken. Natuurlijk is er volop glühwein aanwezig, maar je smult hier bijvoorbeeld ook van overheerlijke flammkuchen.

Shop een origineel kerstcadeau of ballen voor in de kerstboom: er is van alles wat. Een deel van de markt is omgetoverd tot winterwonderland, speciaal voor alle kids. Zij vermaken zich prima hier en op speciale Royal Kinder Kerstmarkt.

Waar: Lange Voorhout Den Haag
Wanneer: 15 t/m 24 december 2017
Entree: gratis

kerstmarkt haarlem

Scandinavische Kerstmarkt Rotterdam

Voor een Scandinavische kerstmarkt hoef je helemaal niet ver te reizen: die vind je ‘gewoon’ in Rotterdam. In november zijn hier namelijk Noorse, Deense en Finse kerstmarkten. Shop een authentieke Noorse trui, eet smørrebrød en smul van Finse koffiebroodjes. De ietwat kneuterige kerstmarkten zijn ook perfect om je inkopen te doen voor de komende feestdagen. En je pikt meteen wat mee van de Noorse, Deense en Finse culturen!

De Scandinavische markten vinden plaats op toepasselijke locaties: de Noorse Zeemanskerk, de Deense Zeemanskerk en het Finse Huis in Rotterdam.

Waar: Noorse Zeemanskerk, Deense Zeemanskerk, Het Finse Huis Rotterdam
Wanneer: tussen 9 en 26 november 2017
Entree: gratis

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/beste-kerstmarkten-europa/”]

Beeld: Zelfgemaakte kerstmarkt Utrecht

De Zelfgemaakte Kerstmarkt Utrecht

Gezellig, origineel en sfeervol, dat is de Zelfgemaakte Kerstmarkt in Utrecht. Deze naam heeft de markt niet voor niets: alles wat je hier kunt kopen is zelfgemaakt! Unieke kerstcadeaus ga je hier dus zeker vinden. Denk daarbij aan interieuraccessoires, sieraden, speelgoed, kleine meubels, kunst en kleding. Natuurlijk staan er ook genoeg stands met lekkere koffie en zelfgemaakte ‘gloeiwijn’ om mee op te warmen.

Je vindt de markt op de Mariaplaats vlakbij het station, ideaal voor een dagje treinreizen dus.

Waar: Mariaplaats Utrecht
Wanneer: 16 en 17 december 2017
Entree: gratis

Overnachten in de Randstad?

Dat kan bij de volgende hotels, allemaal beoordeeld met een 8 of hoger. In Amsterdam: hotel Estherea waar Anny eerder dit jaar verbleef: ‘Sfeer, personeel, locatie, service, kamer, kortom alles was top. En gratis koffie en thee niet te vergeten.‘ In Den Haag: Hotel NH Den Haag. In Rotterdam kan je bijvoorbeeld overnachten bij Hotel New York. En in Utrecht slaap je heerlijk in Hotel Carlton President.

Wat is jouw favoriete stad om te overnachten en een kerstmarkt te bezoeken? Laat een review achter bij je hotel voor andere vakantiegangers.

BewarenBewaren

BewarenBewaren