We willen een Italiaanse man op vakantie!

Redactie - 2 juli 2014

We willen een Italiaanse man op vakantie!

Redactie - 2 juli 2014

Op vakantie voelen vrouwen zich het meest aangetrokken tot Italiaanse mannen. Althans, als de eigen landgenoten niet in de buurt zijn want die vinden de vrouwen toch nog steeds het meest aantrekkelijk. Dit blijkt uit Europees onderzoek van vakantiesite Zoover onder 2000 respondenten.

Italiaanse man

De Italianen staan bij 20,6% van de Europese vrouwen het hoogst op de verlanglijst. Gevolgd door de Spanjaarden en Turkse mannen.

# Land %
1 Italiaan 20,6%
2 Spanjaard 11,6%
3 Turken 9,1%
4 Scandinaviërs 8,9%
5 Portugezen 6,8%

Duitse mannen hoeven het minst te rekenen op de aantrekkingskracht van vrouwen uit andere landen op vakantie. Slechts 4,1% van de vrouwen ziet de Duitse man als ideale tijdverdrijf tijdens een vakantie.

Meest aantrekkelijke mannen in Europa

Meest aantrekkelijke mannen in Europa

 

Vrouw geeft ook op vakantie voorkeur aan man uit eigen land

Opvallend is dat Nederlandse vrouwen zelfs op vakantie mannen uit ons eigen land het aantrekkelijkst vinden. 29% van de Nederlandse vrouwen geeft aan het liefst naar oer-Hollandse mannen te kijken. Verder lopen ze graag Italiaanse mannen tegen het lijf (17%) en zijn ook mannen uit Scandinavië in trek met 16% van de stemmen.

De Oostenrijkse vrouwen houden het het liefst bij hun eigen landgenoten. Maarliefst 50% zegt het op vakantie nog warmer te krijgen van de aanwezigheid van Oostenrijkse mannen.

Meest aantrekkelijke mannen volgens Nederlandse vrouwen

Meest aantrekkelijke mannen volgens Nederlandse vrouwen

Nederlandse man niet in trek

Nederlandse mannen op zoek naar een vakantiescharrel doen er goed aan zich te richten op Nederlandse vrouwen. Niet meer dan 4,6% van de Europese vrouwen geeft de absolute voorkeur aan een Nederlandse vakantieliefde.

Ook Italiaanse vrouw meest aantrekkelijk

Uit eerder onderzoek van Zoover kwam ook al naar voren dat de Italiaanse vrouw als meest aantrekkelijk wordt gezien met bijna 20% van de stemmen. Zweedse en Spaanse vrouwen maken de top 3 compleet.

Nederlandse vrouwen doen het in ieder geval een stuk beter dan de Nederlandse man. Bijna 11% van de Europese mannen bestempelt de Nederlandse vrouw als meest aantrekkelijk.