Is Mambo Beach Curaçao het leukste strand van Curaçao?

Redactie - 11 september 2017

Is Mambo Beach Curaçao het leukste strand van Curaçao?

Redactie - 11 september 2017

Sommige stranden hebben simpelweg alles. Zoals Mambo Beach Curaçao. Kraakhelder water? Check! Leuke, hippe strandtentjes? Drie-dubbelcheck! Een zwembad? Waarom niet! Kortom, daar kan geen ander strand op Curaçao aan tippen… of toch wel? Wij zetten de vijf leukste stranden voor je op een rij.

Mambo Beach Curaçao - strand1. Mambo Beach Curaçao

Het opnemen tegen het razend populaire Mambo Beach Curaçao is best een opgave. Het lijkt soms wel alsof werkelijk iedereen er te vinden is. Zoals al die vrolijke vakantiegangers die wel houden van een cocktail en een goed strandfeestje. En alle gezinnen met (jonge) kinderen die er komen voor het rustige, ondiepe water. Zelfs duikspotters hebben Mambo Beach Curaçao ontdekt. Via een opening in de rotswand snorkelen ze zich een weg langs de mooiste visjes en koralen.

Een andere reden waarom Mambo Beach Curaçao zo populair is kan te maken hebben met de onwaarschijnlijk veel goed gewaardeerde resorts die er liggen. Zoals het Van der Valk Kontiki Beach Resort. En de kleurrijke appartementen van Bon Bini Seaside Resort. Ook Zoover Gold Award winnaar Hotel Lions Dive & Beach Resort ligt om de hoek.

Mambo Beach Curacao - Leukste stranden Curacao Cocktail

2. Port Marie

Het strand van Port Marie scoort goed bij jullie. Het helderblauwe water, de bar en het strand krijgen van jullie een 8,6. Net zoals op Mambo Beach Curaçao vind je hier alles wat je nodig hebt. Zoals een comfortabele strandstoel, een droomachtig uitzicht, volop schaduw en een ruim assortiment aan cocktails en snacks. Familie Stevens weet het zeker: ‘Dit is het mooiste plekje van het eiland!

Vakantie Menorca Spanje - strand3. Kenepa Beach

Op Kenepa Beach vind je geen resorts of hippe beach clubs. Kenepa Beach heeft zelfs geen bar. Op dit strand, dat vooral populair is onder de locals, is alleen het strikt noodzakelijke aanwezig. Oftewel: paradijselijk zacht zand, een paar ruige rotsen en héél blauw water. Meer heb je niet nodig, toch? En het is nog gratis ook. Reviewer Magda: ‘Ik heb hier de onderwaterwereld voor het eerst leren kennen. Onvoorstelbaar mooi!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/doen-op-curacao/”]

Leukste stranden van Curacao - snorkelen

4. Komoko Beach Vaersenbaai

Een perfecte snorkellocatie met een rustig strand.‘ Reviewer Nelleke geeft Komoko Beach Vaersenbaai een 9. Ook de andere reviewers zijn het duidelijk met haar eens. ‘Prachtige baai‘, schrijft Henk. ‘Mijn favoriet‘, schrijft Martijn. Komoko Beach ligt in de buurt van Punda en geeft, net als Mambo Beach Curaçao, toegang tot een bruisend onderwaterleven vol kleurrijke vissen en koraal.

Bali met een peuter - strand5. Daaibooibaai

Waar Mambo Beach Curaçao een waar relax-walhalla is, draait het aan de Daaibooibaai om één ding: snorkelen. Bij de rotsen langs beide kanten van de baai is het volgens jullie werkelijk prachtig. Op het strand zelf staan volop parasols voor wat schaduw en zijn ligbedden te huur.

En? Ga jij voor Mambo Beach Curaçao? Of wordt het toch één van de andere stukjes paradijs uit onze top vijf van leukste stranden? Wij zijn benieuwd! Laat van je horen in de comments of schrijf een review als je bent geweest!