4 x ijs eten bij de boer

Redactie - 19 maart 2015

4 x ijs eten bij de boer

Redactie - 19 maart 2015

Er hangt weer lente in de lucht! Tijd voor buiten zijn en ijsjes eten. En waar kan dat beter dan op de boerderie? Wij presenteren vier boerderijen in Nederland waar je het lekkerste verse ijs in de meest bijzondere smaken kunt proeven. Voor of na een potje boerengolf, pony rijden of rondleiding door de stal bijvoorbeeld.

Waarheid als een koe: Nee, melk komt niet uit de supermarkt

Het Melkhuis in Terhole, Zeeland

Waar Abraham de mosterd vandaan haalt, is maar de vraag. Maar waar de melk vandaan komt (‘De supermarkt toch?’) dat is duidelijk. Twijfel je toch een beetje, of zou je het wel eens met eigen ogen willen zien, reis dan af naar Het Melkhuis van John en Gabri van Esch. Zij gooien graag hun staldeuren voor je open om te ontdekken, kijken, ruiken én proeven.

Lees meer over Het Melkhuis in Terhole

Een boertje laten: Genieten van lekkers op de boerderie

IJsboerderij in Loosdrecht

Melk: dat is de basis op de boerderij van de familie Herk-Hoogendam. Er is een boerenwinkel waar je flink wat lekkers kunt kopen, zoals een heerlijk versgemaakt ijsje (meer dan 40 smaken!) zonder kleurstoffen. Heel de omgeving rijdt om voor hun Loosdrechts Veen & turf ijs of Oma’s appeltaartijs. Naast ijs eten kunnen kinderen dieren verzorgen, pony rijden en spelen in een hooiberg.

Lees meer over IJsboerderij van Herk in Loosdrecht

De ijscoboer: Vers van de koe

IJsboerderij Buterkamp in Friesland

Haal je kind(eren) voor eens en altijd uit de droom: roomijs groeit niet in het vriesvak, maar komt rechtstreeks van het boerenland. Hoe het precies gemaakt wordt, zie je als je op excursie gaat bij ijsboerderij De Bûterkamp in Oudemirdum. Sinds 1999 maken ze hier van eigen koeien op ambachtelijke manier boerenroomijs (Greide ijs) in verschillende smaken ‒ van perzik en bosvruchten tot rum-rozijnen. 

Lees meer over IJsboerderij De Bûterkamp in Oudemirdum

De boer spelen: Hop van trekker naar maisdoolhof

De Drentse Koe

Rondrijden op de trekker, koeien melken, wroeten in de modder: bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold (bij Meppel) maken kinderen kennis met het echte boerenleven. In de dierenweide ernaast lopen aaibare lammetjes, geitjes, ezels, konijnen en kalfjes rond. Voor de oudere kinderen is er het boerenbiljart, een soort minigolf op tafel waarbij je de bal in het gat stoot met een bezemstok. 

Lees meer over IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold

 

iPad app ‘Hoe leuk is NL’ van Zoover

Deze tips vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken…
Klik hier om de app gratis te downloaden.

Teksten: San van de Ven
Fotografie: Erik de Brouwer