Vakantieverhaal: een huwelijksaanzoek in Parijs

Redactie - 2 augustus 2017

Vakantieverhaal: een huwelijksaanzoek in Parijs

Redactie - 2 augustus 2017

Stel, je hebt samen met je lief een stedentrip Parijs geboekt. Nietsvermoedend struin je door de mooie Franse hoofdstad. Totdat je geliefde opeens de perfecte ring voor je neus houdt… Dit overkwam mij. Yep, dit vakantieverhaal gaat over mezelf, over mijn huwelijksaanzoek in Parijs.

Elf jaar waren we bij elkaar, dat weekend van 8 februari 2013. Zoals altijd had ik het hele weekend voorbereid en gepland. Met de Thalys reden we naar de stad van de liefde, maar niets deed me vermoeden dat ik dit letterlijk moest nemen. Die eerste dag zouden we een hangslot ophangen aan de Pont des Arts. Zoals stelletjes dat doen, om hun liefde op een romantische manier te bezegelen. Slenterend door de mooie straten van Parijs, kochten we een slotje bij de zogenoemde Slotjesbrug. We zochten een mooi plekje uit en hingen het slot aan de brug. We spraken wat lieve woorden tegen elkaar en ik wilde bijna het sleuteltje in de Seine gooien.

Lachen om mijn huwelijksaanzoek

Op dat moment begon het. Le husband deed vreemd. Hij brabbelde wat, zat een beetje te plukken aan zijn kleding en keek gek. Let wel: hij is een heel nuchter persoon, ik had hem nog nooit (echt waar) zenuwachtig gezien, dus ik herkende het ook niet. En toen hield hij plots een ring voor mijn neus en stelde De vraag. Awkward als ik ben, klapte ik dicht, begon zenuwachtig te lachen en vroeg of hij een grap maakte. Vijf ‘Wil je alsjeblieft met me trouwen‘-vragen later drong tot door dat hij het meende en riep ik natuurlijk heel hard ‘Jaaaaa!‘.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/all-inclusive-vakantie-in-turkije-vakantieverhalen/”]

Verlovingsring in de Seine

Even later gooiden we alsnog het sleuteltje van het slot over de Pont des Arts, zo de Seine in. Ik heb ook nog een paar nachtmerries gehad, waarin ik niet de sleutel, maar mijn verlovingsring in de Seine gooide, maar dat terzijde.

En zo liep ik die dag met een big smile door Parijs. Geen idee wat ik allemaal gezien heb van de stad, want mijn hoofd zat in een roze wolk. Aan het einde van de dag aten we sushi op het bed van onze hotelkamer en vervolgens hebben we onze familie en vrienden op de hoogte gebracht van onze officiële liefdesdag in de stad van de liefde.

Huwelijksaanzoek in Parijs: de tips

Wil je nou ook je partner verrassen met een huwelijksaanzoek in Parijs? Dan heb ik enkele tips voor je, zodat hij of zij net zo verrast wordt als ik.

  1. Bereid geen speech voor. Je bent waarschijnlijk toch te zenuwachtig om ‘m uit te spreken. Zeg wat je voelt en dan krijg je heus wel het antwoord waar je op wacht.
  2. Bijzondere plek. Kies een toepasselijke plek om je partner ten huwelijk te vragen, iets wat bij jullie past. Als je daar tijd in steekt, is dat romantischer dan kaarslicht.
  3. Boek een romantisch hotel waar jullie even bij kunnen komen van de adrenaline. Sven verbleef in Hotel D’Albe: ‘Het hotel ligt op steensworpsafstand van de notre dame. Te midden van allerlei restaurants. Elke vierkante centimeter wordt goed benut. Moderne badkamer, schone kamer, niet al te veel ruimte en het personeel is vriendelijk.

Op vakantie je grote liefde ontmoet? Een heldendaad verricht? Of een ander heel speciaal moment meegemaakt? Zoover is op zoek naar romantische, ontroerende en grappige vakantieverhalen. Meld je aan: [email protected] (o.v.v. Vakantieverhaal) of schrijf een reactie hieronder.