Kristalheldere zee, parelwitte stranden, wuivende palmen en altijd zon: dé ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Deze vind je in het Caribisch gebied! Zoover zet de hoogtepunten van de populairste Caribische eilanden op een rij.

De best beoordeelde Caribische eilanden zijn:

Bonaire               8,6
Aruba                  8,4
Curaçao             8,3
Cuba, Havana  8,2
Sint Maarten     7,9

Bonaire

Bonaire is een populaire bestemming onder duikers. Benoemd tot beste duikplek in de Cariben en volgens kenners misschien wel de beste ter wereld. Het eiland is omringt door maar liefst tachtig soorten koraal en honderden verschillende vissoorten en er zijn veel verschillende duikplekken te vinden. Bonaire is een rustig eiland, dus ideaal om heerlijk te ontspannen op het strand en te genieten van de mooie omgeving.

Aruba

Net als Bonaire kent Aruba een heerlijk klimaat en prachtige stranden. Ook hier kun je terecht voor (water)sportactiviteiten. Snorkelen, surfen, zeilen of diepzeevissen, mountainbiken of paardrijden: het kan er allemaal. In tegenstelling tot Bonaire is er op Aruba veel te beleven op uitgaansgebied. Drink een cocktail op het strand of bezoek één van de vele barretjes die het eiland rijk is.

Curaçao

Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba, de Benedenwindse Eilanden; ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Curaçao is vooral onder Nederlanders een favoriete bestemming. Er wordt (lekker makkelijk!) Nederlands gesproken en de bevolking is vriendelijk. Voor gezinnen met kleine kinderen is Curaçao, door gedeelten met ondiepe zee, een ideale ‘ver weg’ bestemming.

Cuba, Havana

Cuba is niet te vergelijken met welk land dan ook en daarom ervaar je hier een écht andere vakantie. De tijd lijkt stil te hebben gestaan door de jarenlange politieke isolatie. Oldtimers en oude mannen met sigaren kleuren het straatbeeld. Naast mooie stranden, zoals  het populaire Varadero, kent Cuba een rijke cultuur. Hoofdstad Havana is de meest bruisende stad en biedt veel bezienswaardigheden en natuurlijk swingende salsa- en jazzmuziek.

Sint Maarten

Sint Maarten is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel. In het zuidelijke Nederlandse deel vind je luxe hotels, gezellige restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Ook de hoofdstad Philipsburg is hier gevestigd. In het noordelijke Franse gedeelte vind je veel Franse invloeden en kun je genieten van de heerlijke Franse keuken op één van de vele terrassen. Geniet van twee werelden in Caribische sferen!

 

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

29 juni - 2011

Reacties