Hoogtepunten van een roadtrip op het Griekse vasteland

Redactie - 3 oktober 2018

Hoogtepunten van een roadtrip op het Griekse vasteland

Redactie - 3 oktober 2018

Dat de Griekse eilanden heel geschikt zijn voor een zonvakantie, dat wist je natuurlijk al lang. Maar wist je dat het vasteland van Griekenland ook veel moois voor je in petto heeft? Huur een auto en ontdek de hoogtepunten van Griekenland tijdens een fantastische roadtrip van Athene naar Thessaloniki. Deze plekken mag je echt niet missen!

Akropolis Athene

Start je roadtrip in Athene

Beginpunt van je roadtrip is Athene. Neem voordat je een auto huurt een paar dagen de tijd om de Griekse hoofdstad te ontdekken. Je wilt natuurlijk in elk geval de beroemde Akropolis met eigen ogen bewonderen. Het oude Athene is de bakermat van de Westerse beschaving en de stad staat dan ook vol met culturele bezienswaardigheden. Daarnaast barst het er van de leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes. Beklim ook eens de Lykavittos heuvel voor een fenomenaal uitzicht over de stad. Wil je overnachten in een hotel met dakterras dat uitzicht biedt op de Akropolis? Boek dan een kamer bij Hotel Plaka, door reviewer Susan beoordeeld met een 9. ‘Het uitzicht vanaf het dakterras is prachtig! Het ontbijt was uitgebreid en lekker, het personeel vriendelijk en behulpzaam.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/athene-hipper-wordt-de-oudheid-niet/”]

amfitheater Epidavros - Peloponnesos

Ontdek het schiereiland Peloponnesos

Na je verblijf in Athene, stap je in de auto om de hoogtepunten van Peloponnesos te ontdekken. Dit schiereiland biedt een combinatie van een bergachtig landschap met stranden en belangrijke archeologische vindplaatsen. Bezoek bijvoorbeeld de oorsprong van de Olympische Spelen bij Olympia en het best bewaarde amfitheater van Griekenland bij Epidavros. Andere hoogtepunten zijn het Kanaal van Korinthe, het Byzantijnse stadje Mystras en de sfeervolle stad Nafplion.

Kloosters Meteora

Niet te missen: de rotskloosters van Meteora

Vanuit Peloponnesos rijd je richting het noorden voor een eventuele tussenstop in Delphi om de opgravingen en het Orakel te bezichtigen. Kom je tijd te kort? Rijd dan direct door naar de kloosters van Meteora: het hoogtepunt van je roadtrip. Meteora betekent letterlijk ‘rots in de lucht’. Vanuit het niets rijzen zes ‘zwevende’ kloosters op steile rotspartijen omhoog. Een indrukwekkend fenomeen. Bijna magisch!

Chalkidiki

Even bijkomen aan het strand van Chalkidiki

Na al dat roadtrippen heb je vast zin om even lekker te relaxen aan het strand. Rijd in dat geval door naar Chalkidiki, het schiereiland ten zuidoosten van de stad Thessaloniki. Hier vind je namelijk de mooiste stranden van het Griekse vasteland. Chalkidiki heeft een kustlengte van meer dan 500 kilometer, dus keuze genoeg! Kies bijvoorbeeld voor de populaire badplaats Kallithea of ga voor de groene kustlijn van Sithonia. Welke plek je ook kiest, Chalkidiki is een prima plek om bij te komen van je roadtrip.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/griekenland-5-stille-geheime-hotspots/”]

Thessaloniki

Het eindpunt: Thessaloniki

Nadat je jezelf helemaal hebt opgeladen aan de stranden van Chalkidiki, is het tijd om naar je eindbestemming te rijden. Thessaloniki! Maar voordat je weer terug naar huis vliegt, wil je natuurlijk ook nog even op ontdekkingstocht in deze gezellige studentenstad. Tip: ruil je huurauto in voor een fiets om langs de kust en de highlights van Thessaloniki te rijden. Nog even lekker van de Griekse keuken genieten voor je weer huiswaarts keert? Dan heb je geluk, want in Thessaloniki vind je veel goede restaurants en cafés. Ook hotels zijn er in overvloed. Overnacht bijvoorbeeld bij Hotel Golden Tulip Electra Palace.

Heb jij weleens een roadtrip gemaakt op het Griekse vasteland? Deel dan jouw leukste tips of laat een review achter op Zoover.