Hoogtepunten van Portugal – top 5 best beoordeeld

- 7 mei 2013

Hoogtepunten van Portugal – top 5 best beoordeeld

- 7 mei 2013

SintraIn Portugal drink je de beste port, eet je de lekkerste kip piri piri en luister je naar de melancholische fado muziek die op de achtergrond klinkt. Bewonder de mooie versieringen van de Portugese architectuur. En tussen de bedrijven door sla je een golfballetje of maak je een mooie fietstocht. De vele vissersdorpjes zijn ideaal voor rustzoekers die van mooie natuur en gezellige terrasjes houden.

 

 

Top 5 best beoordeelde bestemmingen in Portugal

Ericeira 8,7

Ericeira[3]Ericeira is een echt vissersdorpje aan de Portugese kust. De stranden liggen ongeveer 50 km van Lissabon en zijn makkelijk te bereiken en druk bezocht in de zomer. Tevens behoren ze tot de beste surfstranden van Europa. Het strand Praia de Ribeira d ‘Ilhas is het meest noemenswaardige van allemaal. Jaarlijks wordt één van de wedstrijden van het Wereldkampioenschap Surfen hier gehouden. Als je in Ericeira bent geniet dan vooral van de verschillende gerechten met vis en zeevruchten, de lokale specialiteit.“Lekker slenteren door de straatjes, kijken naar de wit/blauwe huisjes en genieten van de kracht van de oceaan. In de schaduw zitten op een bankje op de Praca Republica en genieten van de gastvrijheid van de Portugese bevolking.”Aldus bezoekers op Zoover.nl over Ericeira.

Sintra 8,7

Sintra is een prachtige stad gelegen in echt berggebied dat tegenwoordig ook beschermd wordt door de werelderfgoedlijst. De stad ligt fantastische rondom de schitterende natuur, beboste ravijnen en zoetwaterbronnen. Maar Sintra heeft ook andere bezienswaardigheden. Zoals de prachtige paleizen die vroeger als buitenverblijf dienden voor de rijken. Sintra straalt een bijzondere sfeer uit en is zeker een bezoekje waard.
“Een leuk stadje waar veel te zien is. Je hebt zeker een paar dagen nodig om alles te bekijken. Je kunt er ook best aardig eten. Het speelgoedmuseum in het centrum is zeer de moeite waard, met en zonder kinderen.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Sintra.

Alvor 8,6

AlvorAlvor is een typisch Portugees vissersdorpje met een gezellig oud centrum. Je vindt hier de smalle steile winkelstraatjes, souvenirwinkels en mooie mozaïek ingelegde gevels. Verder heb je hier een kleine vissershaven en boulevard met talrijke visrestaurants en gezellige terrasjes. Het strand van Alvor is heel breed maar loopt geleidelijk af. “De lokale mensen zijn er erg vriendelijk en de restauranteigenaren zijn niet opdringerig. Je kunt rustig door de straatjes lopen, zonder dat je bij een restaurant naar binnen wordt gepraat.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Alvor.

Nazaré 8,6

NazaréNazaré is vooral geliefd bij de Portugezen zelf. Die komen altijd in de weekeinden en de vakanties in augustus. Kenmerkend zijn de strandhokjes van tentdoek die zij voor hun familie afhuren. Het strand van Nazaré is lang en breed, een ideale plek voor een dagje strand. “Nazaré is een gezellig kustplaatsje met een mooie boulevard, schone stranden, fijne restaurantjes, cultuur en veel natuurschoon. Het kan als een uitvalbasis dienen voor dagtripjes naar bijvoorbeeld Lissabon.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Nazaré.

Sao Martinho do Porto 8,6

Sao Martinho do Porto is een gezellig dorp dat aan een mooie en kalme baai ligt. Jaarlijks komen hier veel binnenlandse en buitenlandse toeristen op af om te zwemmen, surfen, zeilen of kanovaren. Maar je kunt ook komen om lekker te zonnebaden op het strand. Elke dinsdag en zondag is er een overdekte markt waar je terecht kunt voor lokale groenten, fruit en vis. De baai is ook een leuke bestemming voor kinderen. “Het zijn vooral de mooie ligging en de omgeving met tal van mogelijkheden voor sport, ontspanning en cultuur die Sao Martinho do Porto tot een aangename bestemming maken. Deze badplaats is nog typisch Portugees en de mensen zijn er super vriendelijk.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Sao Martinho do Porto.