Hoogtepunten van Noorwegen

- 25 maart 2013

Hoogtepunten van Noorwegen

- 25 maart 2013

HemsedalNoorwegen is het minst dichtbevolkte land van Europa, liefhebbers van stilte en natuur kunnen hier hun hart ophalen. Het landschap van Noorwegen is zeer uiteenlopend: van de bekende fjorden in het westen, de bossen in het oosten tot de uitgestrektheid van het noorden. Het land heeft voor iedereen wat te bieden, van rustzoekers tot liefhebbers van sportieve vakanties.

 

 

Top 5 best beoordeelde bestemmingen in Noorwegen

Geiranger 9,1 

Geiranger, NoorwegenGeiranger ligt in een prachtige omgeving met fraaie uitzichten en adembenemende watervallen. Het is een ideaal gebied om rond te trekken, zowel met de auto als te voet. Geiranger is tevens een leuke en gezellige plaats met diverse terrasjes en winkels. Een boottocht over de fjord is zeer indrukwekkend. ”In de bergen heb je mooie wandelroutes, waar je kunt genieten van de fantastische uitzichten” aldus een bezoeker op Zoover over Geiranger.

Bergen 8,5

Bergen is een gezellig stadje met veel bedrijvigheid. Ideaal als startplek voor wandelingen en dagtrips. De natuur is er schitterend met veel bergen. Bezoek zeker eens de indrukwekkende wijken met oude huizen en doe de ‘Norway in a Nutshell’-tour om zo de omgeving beter te leren kennen. Ook de vismarkt is zeker leuk om een keer mee te maken. “Bergen is een klein stadje, maar heeft veel te bieden” aldus J. op Zoover over Bergen.

Hemsedal 8,5

In Hemsedal is het geweldig om te wandelen en de bergen van de Hemsedal top 20 te bezoeken. Ook de watervallen zijn een bezoek waard. Een autotocht over de panoramaveien is een aanrader, inclusief binnenweggetjes. Hemsedal is centraal gelegen voor dagtochten naar de fjorden, Hardangervidda of Jotunheimen. In de bosrijke omgeving heb je veel kans tegen het vallen van de avond Elanden te zien. “Je kunt hier prachtig wandelen” aldus een bezoeker op Zoover over Hemsedal.

Geilo 8,2

GeiloGeilo is een bergdorpje tussen Oslo en Bergen. Het heeft een prachtige omgeving om te wandelen of te vissen in de meren. Voor het vissen kun je dag- of weekvergunningen halen bij de VVV. Je kunt met de auto leuke dagtochten maken in de prachtige omgeving van Geilo. Dit bergdorp is wel echt een wintersportgebied, zelfs in het najaar is het een stuk frisser dan in andere toeristische gebieden van Noorwegen. In de winter zijn er mogelijkheden voor alpineskiën en telemark skiën in bijna elke moeilijkheidsgraad. Ook staat Geilo bekend als een wereldbestemming voor kiteskiën.

Trysil 8,1

TrysilTrysil is als vakantiebestemming heel divers. Waar je in de zomer nog kunt raften, vissen, golfen, wandelen en fietsen verandert Trysil in de winter in één van de grootste skigebieden van Noorwegen. Trysil ligt 2,5 uurtjes ten noorden van Oslo. Je kunt er zelf heen rijden of met de bus die meerdere malen per dag vertrekt vanuit Oslo. Tevens vind je hier de grootste elandpopulatie van Noorwegen, de kans is groot dat je er één tegenkomt tijdens je vakantie. Maar als je dat niet aan het toeval wilt overlaten, kun je ook een begeleide elandsafari boeken.”Gezellig plaatsje en mooie omgeving” aldus een bezoeker op Zoover.nl over Trysil.