Hoogtepunten van Nieuw-Zeeland – top 5 best beoordeeld

- 22 april 2013

Hoogtepunten van Nieuw-Zeeland – top 5 best beoordeeld

- 22 april 2013

Mount Cook Region

Mount Cook Region

Aangezien Nieuw-Zeeland een prachtig land is, is het niet zo gek dat het toerisme hier bijna drie keer zo snel groeit dan in de rest van wereld. De natuur is zeer gevarieerd, het land is goed bereisbaar en de mensen, de Kiwi’s, zijn over het algemeen zeer vriendelijk. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere eilandjes. Let er als reiziger wel op dat de seizoenen in Nieuw-Zeeland precies tegenovergesteld zijn als in Nederland. 

 

Top 5 best beoordeelde bestemmingen in Nieuw Zeeland

Abel Tasman National Park 9,2

National ParkHet Abel Tasman National Park is het kleinste park van Nieuw-Zeeland. Het park heeft mooie goudgele stranden, dichtbegroeide bossen, watervallen en grotten omgeven door de azuurblauwe zee met eilanden en riffen. Waar dit park het meest bekend om staat is de Abel Tasman Coastal Track, een geweldig wandeling van 51 km lang die ongeveer twee á drie dagen duurt. Een ander bekende wandeling is de Inland Track en die duurt drie á vier dagen, deze is wat wel wat pittiger en minder begaanbaar maar dit is enige manier om het park als het ware van binnenuit te zien. Je komt op deze wandeling ook de mooie watervallen ‘Nelson’, ‘Wainui Falls’ en de ‘Harwood’s Hole tegen. “Vooral voor rustzoekers en wandelaars.” Aldus Mascha op Zoover.nl over Abel Tasman National Park.

Russell 9,0

Russell is een historisch stadje en populaire bestemming in de Bay of Islands. Russell was de eerste permanente Europese nederzetting en zeehaven. Er staan nog veel koloniale witte huizen van de eerste Europeanen. Russell was ooit de hoofdstad van Nieuw-Zeeland maar raakte die titel snel kwijt aan Auckland. “ Een klein plaatsje met een geweldige omgeving, vooral op het water is veel te doen. Je kunt een boottocht maken naar dolfijnen maar je kunt ook gaan zeilen en parasailen. De bevolking is erg aardig en relaxt en het is bijna altijd mooi weer.” Aldus een bezoeker op Zoover.nl over Russell.

Tongariro 8,9

tongariroHet Tongariro Nationaal Park staat vooral bekend om zijn 1-daagse trek, de Tongariro Crossing. Deze wandeling wordt beschouwd als één van de mooiste wandelingen van Nieuw-Zeeland, het is wel een pittige wandeling waarbij er soms flink geklommen moet worden. Eenmaal boven wordt je rijkelijk beloond met het unieke maanlandschap. De kale bergtoppen met azuurblauwe meren ertussen, geven je het gevoel op een buitenaardse plek te zijn. Dit gebied is door Peter Jackson ook als een natuurlijke filmset gebruikt bij de Lord of the Rings Trilogie. Daarnaast zijn er ook nog korte wandelroutes maar je  kunt ook met de skilift naar boven om van het uitzicht te genieten. “ De Tongariro Crossing staat zeker niet voor niets bekend als de mooiste dagwandeling van Nieuw-Zeeland. Heb je goede wandelbenen en kan je 7 tot 8 uur lopen, dan mag je deze wandeling niet missen.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Tongariro.

Mount Cook Region 8,9

Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland en staat in de gelijknamige Nationale Park. Mount Cook wordt door de Maori ook wel ‘Aoraki’ genoemd , vrij vertaald betekent  het ‘de berg die de wolken grijpt’. In het park zijn er veel wandel- en klimtochten te maken. Alle wandelroutes worden goed aangegeven en langs de meerdaagse routes staan goed uitgeruste hutten waar je kunt overnachten. “ Uitstekende bestemming voor bergbeklimmers, maar ook voor mensen die gewoon een stevige wandeling willen maken in prachtige ongerepte natuur tussen de hoge bergen. Je moet wel geluk hebben met het weer, anders zie je van de bergen niets want dan zitten ze in de wolken.” Aldus een bezoeker op Zoover.nl over Mount Cook Region.

Bay of Islands 8,9

Bay of IslandsBay of Islands is een van de mooiste en historische gebieden van Nieuw-Zeeland. Het warme turquoise water, de altijd aanwezige zon, de zandstranden en de schitterende baaien maken de omgeving tot een paradijs voor diepzeevissen, duiken, zwemmen en zeilen. Er liggen ruim 144 eilanden verspreid in deze baai. Één van de hoogtepunten van deze streek zijn de reusachtige Kauri bomen, die zijn tientallen meters hoog en kunnen groeien tot een dwarsdoorsnede van ruim 5 meters. Deze 2000 jaar oude bomen komen alleen op dit noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland voor. “Vanaf Auckland is het wel een stukje rijden, maar zeker de moeite waard. Dolfijnen kijken tijdens een boottocht is een leuke tijdsbesteding maar er is veel meer mogelijk zoals kajakken, snorkelen, duiken en vissen.” Aldus bezoekers op Zoover over Bay of Islands.