Top 5 bestemmingen op Corsica

Redactie - 15 maart 2013

Top 5 bestemmingen op Corsica

Redactie - 15 maart 2013

Porto VecchioCorsica, ook wel ´Ile de Beauté´ (eiland van de schoonheid) is een eiland gelegen in de Middellandse Zee tussen de Italiaanse kust en de Franse Rivièra. Het eiland dat behoort tot Frankrijk is met een bergachtig landschap, schilderachtige plaatsjes, vele havens en mooie baaien uitermate geschikt voor een luxe, sportieve of rustige vakantie.

Best beoordeelde plaatsen in Corsica

Bonifacio 8,6

BonifacioDeze middeleeuwse stad in het zuiden van het eiland ligt op imposante witte krijtrotsen, op een hoogte van 64 meter boven de zeespiegel. Niet zo gek dus, dat dit de meest bezochte plek van Corsica is. In Bonifacio vind je vele pittoreske straatjes met winkeltjes. Bonifacio heeft, zoals de meeste Corsicaanse steden, een beneden- en een bovenstad. Beneden ligt de beschutte haven omgeven door uitgaansgelegenheden en (souvenir)winkels. Bezienswaardigheden zoals gebouwen en kerken bevinden zich voornamelijk in de oude bovenstad. “Dé verrassing van onze vakantie op Corsica. Met stip binnen gekomen in de top 10 van mooiste plekjes aarde. Prachtig oude stad hoog omsloten door turkooizen zee en fjord. Smalle straatjes met gezellige winkeltjes, terrasjes en schitterende oude bouwwerken (zoals diverse kerken, de citadel zelf en de trappen van Koning Aragon’’ aldus  J. op Zoover over Bonifacio.

Calvi 8,3

Calvi is een havenstad gelegen aan een eeuwenoude citadel Calvi
die met kronkelende paden omhoog leidt en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Op de weg van Calvi naar de nabijgelegen plaats Ile Rousse ligt een modern gedeelte vol campings, hotels, appartementen, stranden en uitgaansgelegenheden zoals restaurants, terrassen en discotheken. Calvi werd in het verleden door de Romeinen bewoond en de lokale bevolking koestert nog steeds een voorliefde voor Italië, die op sommige plekken nog heel merkbaar is. Een plaquette op een ruïnebouwval vertelt dat Calvi de geboorteplaats is van Columbus. “Calvi is een parel, zeker als je het vanuit zee ziet liggen. De plaats is ietwat mondain met haar drukke haven vol luxe jachten en is ook duidelijk duurder dan de rest van Corsica’’ aldus Griet op Zoover over Calvi.

Algajola 8,2

Algajola ligt aan de noordwestkust van Corsica, tussen Calvi en Ile Rousse. De leukste bars, restaurants en winkels liggen in het centrale deel van dit authentieke dorp. Algajola heeft een burcht met uitzicht over de zee, maar de burcht is al enige tijd in privé bezit en daardoor niet meer toegankelijk voor het publiek. Vanuit Algajola kun je wandelingen maken naar de dopjes Corbara, Pigna en het middeleeuwse dopje Saint Antonino. Of je kunt het beschermde, regionale (onderwater)park Scandola bezoeken.“ Één van de leukere kleine plaatsen in deze streek van Corsica. De restaurants zijn prima en er zijn mooie plekjes om de zonsondergang te zien” aldus een bezoeker op Zoover over Algajola. 

St. Florent 8,2

Saint Florent is een kustplaats in het noorden van Corsica enSt.Florent
ligt in een prachtige baai (de golf van Saint Florent) ingeklemd tussen het gebergte van Cap Corse, de Monte Asto en de heuvels van de Desert des Agriates. Vroeger was Saint Florent een roemruchte Romeinse handelsstad. Tegenwoordig is het een luxueuze badplaats met misschien wel de mooiste jachthaven van heel Corsica, gekenmerkt door grote jachten, trendy winkels, vele terrassen en beroemdheden die hun boot hier aanleggen. Volgens ingewijden is ‘Saint-Flo’ al vijftig jaar hip. Bovendien zijn de mooiste stranden hier alleen per boot bereikbaar, waardoor er veel privacy is. “St Florent is St Tropez in het klein’’ aldus O. op Zoover over St.Florent.

Porto Vecchio 8,1

Porto-Vecchio, letterlijk: “Oude haven”, is een bad- en havenplaats in het zuidoosten Corsica. Het plaatsje in de baai is omgeven door stranden en vakantieaccommodaties zoals campings, appartementen, vakantiehuizen en villa’s. Aan restaurants, barretjes, cafés en discotheken ook geen gebrek. De omgeving van Porto Vecchio is bijzonder natuurrijk met moerassen, zoutpannen (waar zout uit gewonnen wordt), wijngaarden en bossen.“Porto Vecchio is een leuk uitgangspunt voor een strand- en wandelvakantie” aldus Anne op Zoover.nl over Porto Vecchio.