Hoe warm is het zeewater in Spanje? Waar moet je zijn als je in de winter wil zwemmen? En waar neem je in de zomer juist een verkoelende duik? In de winter is de gemiddelde zeewatertemperatuur in España zo’n 13 graden. In de zomer loopt die uiteen van 17 tot 23 graden. Maar natuurlijk verschilt dit per regio. Waar moet je zijn?

Zeewatertemperatuur Spanje

*Valencia

Van december tot en met april is het zeewater tussen de 13 en 15 graden. Vanaf mei kom je al uit op 17 graden. In de zomermaanden ligt het tussen de 23 en 25 graden. De Costa de Azahar heeft een mediterraan klimaat. En dat staat voor warme zomers en milde winters. De temperatuur komt hier nauwelijks onder het vriespunt.

*Benidorm

De minimale temperatuur van de zee bij Benidorm komt ongeveer op 12 graden, in februari. In de zomer ga je al snel richting de 27 graden. Vanwege het zonnige mediterrane klimaat kent het lange, hete zomers en milde winters. De zon schijnt er gemiddeld 325 dagen per jaar. Gewoonweg heerlijk!

Zeewatertemperatuur Spanje

*San Sebastian

In de winter ligt de zeewatertemperatuur hier vrij laag: zo rond de 10 á 11 graden in februari. In de zomermaanden kan deze oplopen tot 22 graden. Omdat San Sebastian een zeeklimaat heeft – het ligt aan de Atlantische Oceaan – zal het er nooit extreem warm worden. De gemiddelde temperaturen liggen net wat lager dan die van de kustplaatsen aan de Middellandse Zee.

*Barcelona

De gemiddelde zeewatertemperatuur in de winter ligt tussen de 12 en 13 graden. In augustus kan dit oplopen tot wel 27 graden. Barcelona kent hete en vochtige zomers, de winters zijn koel en droog. De beste periode om er naar toe te gaan is van mei tot eind juli. Augustus kan met 34 graden al snel loeiheet zijn. En dan voelt het warme zeewater net als een laffe douche.

Zeewatertemperatuur Spanje

*Ibiza

Aan de kleur van het water zal het niet liggen op Ibiza. Het kristalheldere water van de Mediterrannee wordt hier in de zomer al snel 27 graden. In de winter zakt het tot een graad of 12. Hoe later in het seizoen je gaat pootje baden, hoe warmer het water dus is.

*Malaga

In februari en maart hoef je nog niet zoveel te verwachten. Maar met een bescheiden 14 graden is het niet de koudste plek aan de kust. Toch stijgt de temperatuur door de maanden heen niet zo heel flink. In augustus wordt het zeewater max. 22 graden. Malaga heeft net als de andere plaatsen aan de Costa del Sol een mediterraan klimaat. Dat betekent: ’s zomers warm en droog en in de winter mild en wat natter.

Zeewatertemperatuur Spanje

*Canarische eilanden

Omdat de Canarische eilanden zo zuidelijk liggen, ter hoogte van Afrika en op dezelfde breedtegraad als de Sahara, is het in de wintermaanden veel warmer dan in Zuid-Europa. En het water aan de Atlantische Oceaan kan dan ook lekker opwarmen. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 19 graden. In de winter loopt het lekker op tot 24 á 25 graden.

Zin gekregen in zon, zee en strand? Dit zijn de populairste adressen aan de kust:

Hotel Medium Valencia                 Vakantiepark Parque Cristobal

Appartement Benet Los Pinares           Hotel Andante

Hotel Parador de la Gomera          Appartement Gemelos 22

Benieuwd wat voor weer het wordt op jouw vakantieadres in Spanje? Check het hier!

Wat is jouw ervaring met de temperatuur van de zee in Spanje? Deel het in een reactie!

Uitgelichte berichten

Suzanne

Redacteur

7 april - 2019

Reacties