Schiphol: hoe reis je naar het vliegveld?

Redactie - 5 mei 2017

Schiphol: hoe reis je naar het vliegveld?

Redactie - 5 mei 2017

Paspoort: ✓ Ticket: ✓ Koffer met kleding: ✓ Je bent er helemaal klaar voor… Die heerlijke, langverwachte vakantie! Nu alleen nog naar het vliegveld. Wordt het de trein, taxi of de auto naar Schiphol? Check vooraf de beste optie om tijd én geld te besparen.

Parkeren in en rondom Schiphol

Schiphol is één van de grootste vliegvelden van Europa waar je goed kunt komen met openbaar vervoer, taxi of de auto. Alleen wat is voor jullie de beste optie? Want je hebt natuurlijk geen zin om veel geld kwijt te zijn aan vervoer of parkeerkosten, nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen…

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/handige-tip-om-geld-besparen-op-vliegtickets/”]

Ga je met de auto, dan betaal je nu door de toenemende concurrentie minder voor parkeren dan een aantal jaar geleden. Maar let wel op, met name bij Schiphol Smart Parking zit een klein addertje onder het gras. Schiphol adverteert het hele jaar met een bedrag van €49,50 voor acht dagen parkeren. Maar dit tarief stijgt tijdens de vakantiemaanden tot wel €89,50 voor acht dagen. Dit kun je wel gemakkelijk omzeilen door twee maanden vooraf te reserveren of door te kiezen voor parkeren rondom Schiphol.

Een andere optie is valet parking. Je rijdt je auto zelf naar de vertrekhal en geeft hem daar aan een chauffeur mee. Bij terugkomst wordt je auto voorgereden en kun je meteen naar huis tuffen. Ook niet verkeerd!

Met de trein naar Schiphol

Met de trein naar Schiphol is ook appeltje eitje. Het is één van de best bereikbare stations van Europa: de trein stopt namelijk zo onder de vertrekhal. Ideaal! Houd alleen wel altijd rekening met eventuele vertragingen.

Ook als je ’s nachts vliegt, is treinen in het weekend een goede optie. Er rijden dan nachttreinen van en naar Schiphol.  En landt je vliegtuig ’s avonds laat, dan rijdt er zeven dagen per week een nachttrein naar de randstad.

Wil je weten wat de kosten zijn voor parkeren bij of rond Schiphol, een treinkaartje of taxirit naar het vliegveld? Bij een site als Vliegenenparkeren.nl staat alle informatie overzichtelijk op een rij én kun je direct reserveren. Fijne vakantie!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/bagage-sealen-5-x-qa/”]

Heb jij nog tips voor het reizen naar of parkeren bij Schiphol? Laat eens reactie achter of laat het ons weten of Facebook!