Hardlopen Op Vakantie

Redactie - 2 september 2016

Hardlopen Op Vakantie

Redactie - 2 september 2016

Niets is vervelender dan terugkomen van vakantie met wat extra kilo’s. En dan hebben we het niet over extra bagage… Pasta’s in Rome, bratwursten in Berlijn of hotdogs in New York, voor je het weet kom je thuis met een vetrolletje erbij. Hardlopen op vakantie is perfect om op gewicht en fit te blijven. Bovendien is joggen ideaal om de omgeving op een heel bijzondere manier te ontdekken. Wij hebben een aantal mooie routes in wereldsteden en tips voor je op een rijtje gezet.

Hardlopen New York

Joggen in The Big Apple

New York is voor hardlopers vooral bekend door de jaarlijkse marathon in november. Dit is zelfs een van de grootste hardloopevenementen die in de Verenigde Staten worden georganiseerd. Maar ook als je liever wat kleinere afstanden rent, is de stad ideaal om hard te lopen. Central Park is the place to be voor joggers. Jong, oud, dik en dun werken hier dagelijks aan hun conditie. Het asfalt in het park is perfect. En bovendien zijn de auto’s strikt gescheiden van voetgangers en fietsers. Niet te vergeten: De omgeving is prachtig. Vooral vroeg in de ochtend of laat in de middag vergaap je je hier aan hele stoeten hardlopers in de meest modieuze sportkleding. Ook Riverside Park, Hudson River Park en Prospect Park in Brooklyn zijn zeer geschikt voor een sportief moment tijdens je ontspannen vakantie.

Hardlopen Berlijn

[article href=”http://weblog.zoover.nl/actief-zomer/wielrennen-frankrijk-rit-leven/”]

Rennen in de Duitse hoofdstad

De leukste manier om Berlijn te ontdekken, is door te gaan hardlopen met een lokale gids. Je gaat een paar uur op pad langs de hoogtepunten van de Duitse hoofdstad. Denk bijvoorbeeld aan de Reichstag, Brandenburger Tor en het Holocaust Monument. Maak je geen zorgen over de afstand. Tussen het rennen door houd je pauze met Kaffee und Kuchen, bezoek je een museum of neem je de metro naar een ander deel van de stad. De hardloopsessies zijn vaak in de ochtend gepland, zodat je ook nog wat aan de rest van je dag hebt. Het kan in de drukke straten behoorlijk zigzaggen zijn tussen voetgangers en fietsers. Als je op zoek bent naar wat meer rust, zijn Tiergarten en Tempelhof ideale plekken om je kilometers te maken. Hier heb je alle ruimte voor een flinke sprint onder het genot van een bijzonder uitzicht.

Hardlopen Buenos Aires

Hardlopen tussen de porteños

Je denkt er misschien niet direct aan om je sportkleding mee te nemen naar Zuid-Amerika. Maar Buenos Aires is voor hardlopers een waar paradijs. Probeer wel het drukke centrum te vermijden. Het verkeer hier is niet gewend aan fietsers en renners. De locals in de stad, de porteños, gaan meestal naar Los Bosques de Palermo. De uitgestrekte bossen en brede paden vormen een prachtig decor voor een fikse hardlooptocht. In het weekend ren je hier tussen gitaarspelers, gezinnen en andere joggers. Als je je kilometers hebt gemaakt, is het heerlijk ontspannen op een bootje op een van de vele vijvers. Ga vooral niet te laat op de dag hardlopen. In de avonduren kan het best gevaarlijk zijn in het park.

Hardlopen Kaapstad

Afrikaans hardlopen

Ook op vakantie naar Zuid-Afrika, moet je zeker niet vergeten je renschoenen in te pakken. In Kaapstad lopen een aantal van de mooiste hardlooproutes ter wereld. De Sea Point Promenade is een van de meest populaire wegen onder hardlopers. De route is vlak en loopt prachtig langs de zee. Je start bij Granger Bay en rent via Beach Road tot aan Seacliff Road in Bantry Bay. Hier eindigt de doorgaande weg in een rotonde. Je kunt haast niet verdwalen, je rent gewoon langs de boulevard. Bovendien word je zeker omgeven door vele andere lopers. Keer aan het einde van de route weer om en sprint terug. Zo heb je er al snel zo’n elf kilometer opzitten. Zorg er wel voor dat je overdag gaat lopen, het liefst in de ochtend. De temperatuur is dan nog aangenaam. Bovendien kan het in het donker erg gevaarlijk zijn om alleen over straat te lopen in Kaapstad.

Hardlopen tips

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorbereiding/goed-voorbereid-ultieme-stappenplan-fietsvakantie/”]

Tips!

Zorg allereerst voor goede schoenen. Het laatste wat je wilt, is thuiskomen met een blessure. Neem bij voorkeur je hardloopschoenen van thuis mee. Je lichaam is hieraan gewend en het lopen zal makkelijker gaan dan op nieuwe schoenen.

Als je op vakantie gaat naar een warm land, kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Voldoende water drinken is dan zeer belangrijk. Zorg dat je voor je gaat rennen, ongeveer een halve liter drinkt. Wanneer je langer dan een uur traint, neem dan 250 milliliter water per kwartier.

Stippel voor je gaat je route uit. Zo verdwaal je niet en weet je zeker dat je langs de leukste plekken komt. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Strava. Hier vind je de mooiste hardlooproutes door wereldsteden.
Vergeet niet dat je op vakantie bent om te ontspannen. Hardlopen in een vreemd land is leuk, maar het is niet het moment om een topprestatie te leveren.