Ga jij binnenkort op wintersport? Er zijn veel handige apps voor smartphone en tablet die je voor, tijdens of na de vakantie kunt gebruiken. Blijf op de hoogte van actuele sneeuwinformatie, bekijk je gemiddelde snelheid en stippel van tevoren je route uit. Wij zetten 12 handige apps voor je wintersportvakantie op een rij.

Wintersport apps

1. Weeronline HD app

De weerapp van weeronline.nl beschikt sinds kort over vijf wintersportwidgets die je alle benodigde informatie voor een goed voorbereide wintersport geven. Voor iedere wintersportbestemming ter wereld vind je de actuele sneeuwhoogte, sneeuwval, webcams en weersverwachting. In de weken voorafgaand aan je wintersport hou je de actuele sneeuwverwachting in de gaten en op je bestemming combineer je de wintersportwidgets met de actuele weersverwachting, zodat je je dag perfect kunnen plannen. Hiermee weet je precies wanneer je de piste op moet. De app is door iCulture uitgeroepen tot beste weerapp van Nederland.
Gratis voor iPad

2. Bergfex/Ski

Bergfex/Ski is een superhandige app voor actuele weer- en sneeuwinformatie. De app bevat informatie over bijna alle skigebieden in de Alpen. Je kunt bijvoorbeeld snel de sneeuwhoogte opzoeken op jouw bestemming in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of Noord-Italië. Via de webcamfunctie kun je alvast een kijkje nemen op de piste. De app bevat ook informatie over pistes en liften en handige telefoonnummers per skigebied.
Gratis voor iPhone en Android | €1,79 voor Android Pro

3. Peakfinder

Met Peakfinder heb je alle informatie over bergen en bergketens in de Alpen op zak. Leuk tijdens het skiën, winterwandelen of hiken. De app geeft je panoramische beelden van alle bergen om je heen. Met gebruik van GPS wordt je locatie bepaald. Alleen bij gebruik van de update-functie en Google Maps heb je een internetverbinding nodig.
iPhone, iPad en Android: €3,99, Nokia: €2,

Weeronline HD app

4. Map My Tracks

Benieuwd hoe snel je nu eigenlijk de berg af gaat? Hoe hoog je hartslag is en hoeveel calorieën je verbrandt? Dan is Map My Tracks een handige app. Mocht je de resultaten met je vrienden willen delen, dan is er de optie om je activiteiten te delen op Facebook of Twitter.
iPhone: €1,99 Android: €1,81

5. Phresheez

Phresheez houdt bij waar je allemaal bent geweest. Je kunt bijvoorbeeld zien welke afstand je hebt afgelegd en hoe lang je erover hebt gedaan en dit alles kun je delen met je vrienden. Wanneer je vrienden hebt die Phresheez gebruiken, kun je van elkaar zien waar je precies bent. Vergelijk wie de meeste kilometers heeft gemaakt of de meeste afdalingen heeft gedaan.
Gratis voor iPhone en Android

6. iSki

Voor alle informatie over jouw wintersportbestemming kun je iSki gebruiken. Er zijn onder andere aparte versies van deze app voor Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Tsjechië. iSki vertelt je onder andere wat voor weer het is, of er lawinegevaar is, waar je een funpark vindt en waar de dichtstbijzijnde lift is.
€1,99 voor iPhone en iPad 

7. Ski and Snow Report

Met de Ski and Snow Report app heb je alle actuele sneeuwinformatie op jouw bestemming bij de hand. Via push notificaties kun je meldingen ontvangen zodra er nieuwe sneeuw valt. Wil je weten wat andere toeristen te zeggen hebben over bepaalde skipistes of bergen? De geïntegreerde Twitter feed houdt je op de hoogte. De routekaarten helpen je de weg te vinden.
Gratis voor iPhone, iPad en Android

Handige apps voor op wintersport

8. Hangtimer

Ideaal voor snowboarders en skiërs die wel eens een sprongetje wagen is de HangTimer app, in de App Store te vinden onder de naam HT Lite. Deze app meet hoe lang je tijdens een sprong in de lucht zweeft. Ook kun je exact zien waar en hoe snel je hebt gesprongen. Je tien beste sprongen worden bijgehouden.

Gratis voor iPhone

9. Mammut Safety

Altijd op de hoogte zijn van het lawinegevaar op jouw locatie, een kompas die je wijst waar het noorden is en berekenen hoe stijl jouw afdaling is? Het kan allemaal met de Mammut Safety app. Deze app is zeer geschikt voor off-piste skiërs en snowboarders. Wanneer je in de problemen komt kun je met een klik op de knop je gps gegevens sturen naar de lokale reddingsdiensten.
Gratis voor iPhone en Android

10. Panorama

Op wintersport beleef je vaak fotogenieke momentjes. Leg dit vast met een panoramafoto en maak het thuisfront jaloers. Er zijn verschillende apps waarmee je . Voor iPhone en iPad kun je voor €1,99 de Dermandar Panorama app downloaden. Een andere goede betaalde app voor de iPhone is 360 Panorama, deze app kost € 0,99 in de App Store. Androidgebruikers kunnen onder andere gratis Photaf Panorama installeren.

11. Nose dial

Bellen zonder je handschoenen uit te hoeven doen. Het kan met de app Nose Dial, waarmee je je telefoon met je neus bedient. De app toont je contacten door middel van grote foto’s. Super handig voor op de piste, maar ook voor op de fiets bijvoorbeeld.
Gratis voor iPhone

12. Snowciety

Snowciety is het sociale netwerk voor wintersporters. Je kunt er je ski- of snowboardroutes mee bijhouden en zien hoe snel je ging. Dit kun je achteraf delen met je vrienden die de app ook gebruiken. Ook handig: via de GS-functie kun je zien waar ze bevinden. Ook foto’s en statusupdates zijn makkelijk te delen via de app.
Gratis voor iPhone

De prijzen zijn gebaseerd op de kosten van apps in de App Store, Android Market, App World en Windows Market Place op 10 februari 2015.

Wat is jouw favoriete wintersport app?

 

 

Uitgelichte berichten

Redacteur

10 februari - 2015

Reacties