Hallo, is daar iemand?

Redactie - 6 maart 2014

Hallo, is daar iemand?

Redactie - 6 maart 2014

De MierdenDit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is Nederland
Elke week delen we een nieuwe tip uit de app.

Dacht je op zondagochtend eens lekker de rust op te zoeken in het bos, bleek de rest van Nederland hetzelfde idee te hebben. Voorkomen? Daal voortaan af naar het Brabantse Reusel-De Mierden dat met z’n 13.000 inwoners op een oppervlakte van 7.795 hectare geldt als een van de dunst bevolkte gebieden van het land.

 

Dwalen op de dunbevolkste plek van Nederland

Hier vind je vier kerkdorpjes (Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel en Reusel) en een zee aan bos en heide. Zoals het uitgestrekte Panneven en natuurpoort Weeldse Heide (met speelbos, zwembad, terras en speeltuin) in Hooge Mierde. Of de Neterselse en Mispeleindse Heide (gevarieerd landschap met vennen en beekdalen) in Lage Mierde. Ook bijzonder: natuurgebied De Moeren dat bij Reusel ligt en een van de laatst overgebleven hoogveengebieden is (op de route: het gezellige fiets- en wandelcafé In den Anker).

Met tientallen kilometers fietspad is het gebied Reusel-De Mierden prima per fiets te verkennen. Ook aan ruiters is gedacht. Het ruiter- en mennetwerk Taxandria (190 kilometer aan ruiterpaden, met elkaar verbonden via knooppunten) heeft een landelijk karakter met veel groen en loopt door tot in de Antwerpse Kempen. Verdwalen is geen optie, want onderweg houden de rechthoekige, bruin-witte bordjes je op het juiste pad. Toch liever een kaart bij de hand? Die kun je bij VVV Reusel-De Mierden aan het Kerkplein in Reusel ophalen.

De Mierden

De Mierden

 

 

 

 

 

Adres

Reusel-De Mierden 

 iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tip vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de nieuwe iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:            San van de Ven
Fotografie:         Erik de Brouwer