Griekenland weer helemaal terug als vakantiebestemming

- 8 februari 2014

Griekenland weer helemaal terug als vakantiebestemming

- 8 februari 2014

Griekenland terug als vakantiebestemmingGriekenland lijkt helemaal terug te zijn als populaire vakantiebestemming. Nederlanders oriënteren zich weer massaal op het Zuid-Europese land, blijkt uit de Zoover Interesse Monitor. Frankrijk mag dit jaar opnieuw rekenen op meer vakantiegangers uit Nederland. De interesse in Spanje is wat gedaald en voor Egypte lijken we niet meer warm te lopen. We bekeken het zoekgedrag op de Nederlandse site van half december tot en met begin februari en keken hierbij naar 40 miljoen pageviews.

 

Griekenland op de weg terug

De ergste toeristische effecten van de crisis  in Griekenland lijken voorbij. Nederlanders krijgen steeds meer vertrouwen en zijn sneller geneigd om een reis naar Griekenland te boeken. Op onze site kon het land afgelopen periode rekenen op ruim 30% meer interesse dan vorig jaar. Het is hard nodig dat het vertrouwen terugkomt. Vanaf eind 2011 was er soms zelfs een verminderde interesse in Griekenland van ruim 70%.

Frankrijk wekt meer interesse volgens Zoover Interesse MonitorFrankrijk populairst

Frankrijk kon de afgelopen anderhalve maand rekenen op aandacht van 9,1% van de vakantie-oriënterende Nederlanders. Daarmee staat het land op de eerste plaats van onze ‘Zoover Interesse Monitor’. Tussen half december en begin februari werd er op de site 3,9% meer naar vakanties in Frankrijk gezocht dan vorig jaar. De interesse voor Spanje is gedaald. Er werd 4,2% minder georiënteerd op vakanties in Spanje dan vorig jaar. Wel blijft het land tweede in de top 10.


Top 10 landen in Zoover Interesse Monitor februari 2014

    2014 2013 Toename/afname
1 Frankrijk 9,1% 8,8%  3,9%
2 Spanje 7,7% 8,1% -4,2% 
3 Italië 6,7% 6,6% 2,1% 
4 Nederland 5,4% 5,2% 3,1% 
5 Griekenland 4,6% 3,5% 32.1%
6 Turkije 4,5% 4,2%  7,5%
7 Oostenrijk 2,7% 2,8% -4,6% 
8 Duitsland 2,2% 2,1% 5,6% 
9 Portugal 1,3% 1,4% -5,7% 
10 Kroatië 1,1% 1,2% -5,9% 

Grootste dalers: Egypte uit de top 10

Egypte heeft moeite om interesse te wekken bij Nederlandse vakantiegangers. De interesse voor het land is 41,7% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De continue onrust en het bijbehorende negatieve reisadvies zorgen ervoor dat toeristen uitwijken naar meer stabiele oorden. Het lijkt er op dan Turkije flink kan profiteren van de onrust in Egypte. De interesse voor Turkije stijgt met 7,5% in vergelijking met vorig jaar.

Nieuwe trends 2014

Kaapverdische eilanden meer interesse oriënterende vakantiegangersDe Kaapverdische eilanden kunnen rekenen op fors meer interesse van de Nederlandse vakantiegangers. Kaapverdië is met een toenemende interesse van 41,7% ten opzichte van vorig jaar de grootste stijger in onze Zoover Interesse Monitor. De eilanden liggen op zo’n 6 uur vliegen vanaf Amsterdam en bieden een enorme variëteit. Het populaire eiland Sal biedt vooral veel strand en resorts terwijl andere eilanden juist meer natuur bieden. De toenemende populariteit is te wijten aan de meer directe verbindingen vanuit Nederland. Onder andere Arke-Fly en Transavia bieden rechtstreekse vluchten aan naar de eilanden. Ook Zweden is populairder bij Nederlanders dan vorig jaar. 

Bezoek de Griekenland pagina en de eilandhoppen in Griekenland pagina voor meer informatie.