Wij Hollanders houden over het algemeen erg van één woord: gratis. Wat is er leuker dan het scoren van deze freebies op het vliegveld, helemaal free of charge?! Hiermee is de airport alleen al een bestemming op zich!

Beeld: Unsplash

Wifi

Op meer dan 88% van de vliegvelden in Europa is de wifi gratis. Daarom is het zonde als je voor wifi betaalt! Helemaal nu Zoover ook een lijst heeft met alle wachtwoorden van deze vliegvelden. There you go, helemaal voor noppes. Graag gedaan.

Films

Natuurlijk, als je eenmaal wifi hebt en toegang tot Netflix kan de rest van de wereld je gestolen worden. Maar er zijn een aantal vliegvelden ter wereld die zelf een bioscoop hebben, waar je – daar is het fijne woord weer – gratis naar binnen kunt lopen. Bijvoorbeeld op Portland International Airport en Minneapolis-St. Paul International Airport, waar je videoclips, tekenfilms, korte films en documentaires kunt zien. In Singapore’s Changi Airport heb je zelfs twee bioscopen: terminal één en twee. Dichter bij huis: Frankfurt Airport biedt ook gratis films aan.

Beeld: Unsplash

City tours

Wie een lange stopover heeft, boekt op deze vliegvelden een gratis rondleiding door de stad. Incheon International Airport in Seoul neemt reizigers mee voor rondleidingen langs fameuze tempels, bruggen, paleizen en markten. In Amerika kun je vanaf Salt Lake International Airport een gratis bus pakken voor een rondrit door Salt Lake City. In Taiwan’s Taoyuan Airport, Tokio’s Narita Airport, Turkije’s Ataturk Airport en Singapore’s Changi Airport helpen ze je ook even uitwaaien in de stad.

Kunst

Ons eigen Schiphol doet er natuurlijk alles aan om de collectie van het Rijksmuseum te laten shinen in wisselende tentoonstellingen. Maar Philadelphia en Portland International Airports doen dat ook. In Vancouver leidt een waterstroom vanaf de gates je rechtstreeks naar een levensgroot aquarium met daarin allerlei vissen uit de Canadese natuur. Daarnaast is er nog een kleiner aquarium, vol met kwallen. Genoeg voor uren kijkplezier, in elk geval voor je kinderen.

Beeld: Unsplash

Yoga

Als je vertraging hebt en je stressniveau tot het toppunt is gestegen, zou je niets liever willen dan even rustig in- en uitademen. Wie op dat moment vastzit op de Amerikaanse vliegvelden van Chicago, San Francisco, Miami en Dallas airports kan helemaal opgelucht ademhalen. Daar lenen ze namelijk yogamatjes uit aan iedereen die zich even op de downward facing dog wil storten.

Heb jij nog tips wat je gratis kunt krijgen op het vliegveld? Laat dan een reactie achter.

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Salzburgerland in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Suzanne

Redacteur

14 januari - 2019

Reacties