Glamping op Corsica: wordt het een boomhut of een cocon?

Redactie - 23 juni 2017

Glamping op Corsica: wordt het een boomhut of een cocon?

Redactie - 23 juni 2017

Ben je niet zo’n ochtendmens? Liever langzaam wakker worden voordat je in actie komt? Op Corsica hebben ze de ultieme oplossing: de glamping boomhut! Oftewel: ontwaken met een spectaculair uitzicht zonder dat je ook maar één stap uit je bed hoeft te zetten. Check deze bijzondere variant: Corsica’s hangende coconnetjes! 

Slapend aan een rots hangen

Corsica’s Cocoon Village biedt uitkomst aan iedereen die graag wil slapen te midden van ruige bergrotsen en diepe bossen, maar stiekem niet zo’n kampeerheld is. De luxueuze coconnetjes hangen aan de rotswand, ver verwijderd van spinnen, schorpioenen en andere onwelkome bedgenoten. De alternatieve boomhutjes ligt midden in het nationaal park nabij het stadje Porto Vecchio.  En dat is volgens jullie een erg fijne locatie. Want terwijl je in het park perfect terecht kunt voor mooie wandeltochten, is Porto Vecchio volgens jullie ‘charmant‘, ‘bruisend‘ en ‘hip‘.

Glamping in Corsica - boomhutBoomhut glamping style

Vanuit je coconnetje zie je al snel dat het op Corsica bepaald niet ingewikkeld is om een adembenemend uitzichtpunt te vinden. Het eiland bezit vele kilometers aan uitgestrekt natuurlandschap. Van een boottocht naar het natuurreservaat Scandola tot een klim naar de bergtoppen van de Aiguilles de Bavella, de keuzes zijn talrijk. De cocons zijn overigens zeker niet de enige torenhoge glamping opties. De volgende glamping boomhutten staan stuk voor stuk midden in de natuur. 

  • De Glamping Boomhut op Corsica van La Cabane du Reveur, zo’n 35 kilometer van Ajaccio, zijn uitgerust met tv, een badkamer en een gigantische schuifpui voor wat verkoeling. Meer informatie vind je op deze boomhuttenwebsite.
  • Bij Camping Sole di Sari, nabij Favone, torenen de luxe huisjes hoog boven de grond, op houten palen. Gewoon, zodat je het spectaculaire uitzicht extra goed in je op kunt nemen!
  • De glamping boomhut Casetta di u Banditu ligt midden in een groot natuurgebied en is alleen bereikbaar via een houten loopbrug. Locatie:  dichtbij het adembenemende ravijn Gorge de la restonica. Meer informatie vind je op de website van de eigenaar.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/trend-church-camping/”]

CorsicaToch liever met beide voeten op de grond?

Wil je wel luxueus genieten van de natuur rondom Porto Vecchio maar liever met beide voeten op de grond? Check dan de volgende accommodaties:

  • De luxueus ingerichte appartementen van Santa Guillia Palace bewijzen volgens jullie dat je ook een ‘super uitzicht’ kunt hebben zonder in een cocon aan een rots te hangen.  
  • Het vakantiepark Résidence Serenamore ligt een half uurtje buiten Porto Vecchio. ‘Luxe verblijf’, ‘mooi uitzicht over de baai van Favone’, ‘serene rust’: samen geven jullie de villa een 8,4. 

Ook is er nog dit handige overzicht van campings op Corsica. Met bijna tweehonderd campings maakt dit de keuze wat makkelijker!

Heb jij tips voor glamping op Corsica? Laat van je horen! Schrijf een review of deel je tip in de comments.