Geniet op de veelzijdige kerstmarkt in Lübeck

Redactie - 5 november 2019

Geniet op de veelzijdige kerstmarkt in Lübeck

Redactie - 5 november 2019

Een sprookjesbos, winterwonderland en ambachtelijke markten. De kerstmarkt in Lübeck is zéker geen standaard kerstmarkt. Er zijn maar liefst zeven markten, met elk hun eigen thema en sfeer. Van traditioneel tot ambachtelijk tot een heus kerstsprookje. In deze schitterende UNESCO stad ben je deze periode verzekerd van een unieke ervaring.

Kerstmarkt Lübeck: 7 verschillende markten

In december staat Lübeck bol van de kerstmarkten, verspreid door de hele stad. Er is voor elk wat wils. Op De Marktplatz vind je de traditionele kerstmarkt vol lekkernijen en kerstversiering, voor de maritieme markt ga je naar de Koberg en bij de St. Marien kerk ga je terug in de tijd met de historische kerstmarkt. Maar sla ook zeker Winterwonderland in het Europese Hanzemseum niet over en geniet in een sprookjesbos bij de Mariakerk. Nice!

Ambachtelijke markten in Lübeck

Wil je mooie en unieke spullen kopen in een fantastische setting? Ga dan naar de ambachtelijke markt in de St. Peter’s Church. De kerk is geweldige versierd, dus je kijkt er je ogen uit. Maar ook de perfect handgemaakte kerstcadeaus wil je niet missen. Leuk voor onder de kerstboom! Op zoek naar mooie sieraden, producten van keramiek, hout, glas, barnsteen, fijn textiel en ouderwets speelgoed? Dan ga je echt niet met lege handen naar huis. Een ander hoogtepunt is de lift die je naar het uitkijkplatform van de St. Peter’s brengt. Supermooi!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/beste-kerstmarkten-europa/”]

Ook de markt in het historische hospitaal van de Heilige Geest is een echte aanrader. Hier scoor je unieke kunst- en handgemaakte producten van wol, leer, zijde, goud en zilver. De makers komen vanuit heel Duitsland en Noord-Europa om hier hun spullen te showen. Ook de setting van deze markt is prachtig. Bij binnenkomst kom je in een stijlvolle kerkruimte terecht en vind je allemaal kleine houten kamertjes waar vroeger zieken, maar ook armen verbleven. Bewonder ook de vele wandschilderingen, altaren en preekstoel. Het unieke karakter van dit hospitaal is niet dat het al bijna zeven eeuwen oud is, maar de gastvrijheid die het biedt aan zieken. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt als verpleeghuis en is het een van de highlights van de stad. Bijzondere kerstproducten op een unieke setting, dat wil je niet missen.

Kerstwonderland in Lübeck

De middeleeuwse wijk van de Hanzestad Lübeck is natuurlijk de perfecte setting voor een kerstwonderland. Om je in de feeststemming te brengen, zijn er seizoensgebonden concerten in de vijf stenen kerken. Ga met kinderen zeker naar de kerk van St. Mary. Deze kerk is omgetoverd tot een heus sprookjesbos. Er zijn allemaal activiteiten voor jong en oud, dus een geweldige ervaring voor kinderen – en ouders!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/voor-een-unieke-sfeer-ga-je-naar-de-kerstmarkt-in-bremen/”]

Een weekendje weg in Lübeck

Je begrijpt dat je niet in een paar uur uitgekeken bent op deze bijzondere kerstmarkt. Maak er een gezellig weekend weg van in een van de vele fijne hotels. Dan kun je op je gemak de sfeervolle kerstmarkten bezoeken, maar ook ronddwalen in deze prachtige stad. Reviewer Ad: ‘Lübeck is een prachtige stad en de mooiste in Noord-Duitsland. Gelegen op een eiland in de rivier de Trave, erg mooie kerken in baksteengothiek, leuke straatjes waar je eindeloos kunt ronddwalen. Er zijn tal van heerlijke restaurants en vergeet daarbij vooral het Schiffahrtsgeselschaft en de Ratskeller niet. Ook als winkelstad kun je er goed terecht. Ik ga zeker nog eens terug, want er is veel te zien.’

Ben jij weleens op de kerstmarkt in Lübeck geweest? Deel jouw tips in een reactie of een review.

Beelden: Olaf Malzahn

Lorem ipsum