Frans Baskenland: een (natuur)paradijs

Redactie - 12 december 2017

Frans Baskenland: een (natuur)paradijs

Redactie - 12 december 2017

Frans Baskenland loopt van Zuid-Frankrijk door tot Noord-Spanje en is met alle baaien, rivieren, rotspartijen en ander natuurschoon een waar paradijs. Voor zowel surfers als natuurliefhebbers die een beetje ruigheid niet schuwen. Alles over de Frans-Baskische kust lees je hier!

Beeld: nl.france.fr

Wandelen door natuur en dorpjes

Frans Baskenland is een ruig natuurgebied op de grens met Spanje, waar je bijna alle sporten kunt doen. Wandelen is hier geen probleem, want je kunt zo’n 5000 kilometer (!) rond hobbelen op officiële paden. Onderweg kom je van alles tegen: schapen, gieren en zelfs ‘pottoks’. Pot..wat? Pottoks zijn Baskische pony’s en komen dus alleen hier voor. Ben je een diehard wandelaar? Ga dan langs de grotten van Bidouze. Deze wandeltocht door het hart van het Massif des Arbailles leidt helemaal tot aan de ondergrondse bronnen van de rivier de Bidouze. Wow. Camping Duna Munguy biedt je een perfecte uitvalsbasis als je in dit gebied wil vertoeven. Dat ondervond ook Ralf Hendrikx:

‘De eigenaresse, Ann, is altijd enthousiast en weet altijd goede tips te geven voor het geval je iets in de buurt wil bezoeken. Voor een goed restaurant loop je naar Guéthary (circa 30 min. wandelen). Frans Baskenland is een prachtig gebied waar je vele uitstapjes kunt maken. In Hendaye kun je prachtig surfen. De kinderen vonden het geweldig. De camping zelf is meer voor kinderen tot 10 jaar. Zeer zeker een aanrader!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/kamperen-fantastisch-uitzicht/”]

Beeld: cntraveller.com

Biarritz: de stoerste badplaats

Nog leuker dan wandelen is natuurlijk een tandje extremer, zoals: caving, bergbeklimmen, kajakken, canyoing, paragliden en natuurlijk surfen. Surfen is een ware religie aan de Baskische kust: langs de gehele kustlijn van Frans Baskenland, van Anglet tot aan Hendaye, is surfen the way of life. Hét kloppend hart voor surfgoden is echter Biarritz. Deze stoere badplaats ligt aan de Golf van Biskaje; hier is de hoogte van de gemiddelde golf zeker niet kinderachtig te noemen. De stranden van Biarritz zijn verschillend: voor prachtige rotsformaties ga je naar Le Port Vieux, maar om echt te gaan surfen ga je naar ‘het grote strand’.

Een dag geen zin in strand? Trek er dan op uit naar de lokale golfbaan. Ga je ’s avonds lekker een hapje eten, maak dan kennis met de traditionele keuken: vooral de beroemde ham van Bayonne is een aanrader. En als toetje bestel je nog even de lokale Baskische taart. Slapen doe je na een dagje op het water heerlijk in Hotel Radisson Blu Biarritz.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/beste-surfspots/”]

Beeld: senderosypedaleo.es

Je eigen Tour de France

De Tour de France trekt ieder jaar door dit gebied, nabij het plaatsje Pau. Ben je niet zo’n fietser, maar wil je wel rondtrekken door deze streek? Dan kun je een halve dag of meer op een ezel rondrijden. Je eigen Tour de France, maar dan ehh.. anders. Als je toch kilometers aan het maken bent, richt je pijlen dan op Cirque de Lescun: het hoogste deel van de Atlantische Pyreneeën (900 meter) en één van de meest spectaculaire uitzichten van Frankrijk. Het gelijknamige dorp Lescun is bovendien een aanrader met een typisch romantisch Franse sfeer. Slapen doe je lekker op Camping Municipal Le Lauzart 2.

Vind zoek én boek jouw ideale plek in Frans Baskenland op Zoover!