Europa-Park best gewaardeerde attractiepark van Europa

- 15 december 2014

Europa-Park best gewaardeerde attractiepark van Europa

- 15 december 2014

DSC_08462_2_klEuropa-Park is voor de tweede keer het best gewaardeerde attractiepark van Europa. Nederlandstalige bezoekers gaven het park in het Duitse Rust gemiddeld over afgelopen jaar een 9,2. Daarmee laat het de Nederlandse en Vlaamse parken achter zich.

Directeur/eigenaar Thomas Mack ontving zondag de Zoover Award 2014 voor beste attractiepark van Europa uit handen van Marthijn Tabak van Zoover.

De beoordelingen op Zoover liegen er niet om en zijn vrijwel allemaal unaniem: ‘Europa-Park is fantastisch’. Volgens Tamara mag Europa-Park gerust worden uitgeroepen tot ‘beste park van Europa’, anderen spreken zelfs van ‘beste park ter wereld’. Ook de gastvrijheid van het park staat hoog in aanzien, volgens een beoordeling: ‘Alles is er op gericht om gasten een geweldige tijd te bezorgen.’

Directeur/eigenaar Thomas Mack is trots op het winnen van de Zoover Award: “We vinden het geweldig dat ook de Nederlandse en Belgische attractieparkbezoekers ons afgelopen jaar de hoogste punten hebben toegekend. In 2015 bestaan we precies 40 jaar, ons jubileumjaar kan niet beter beginnen”.

‘De tijd dat je voor de beste attractieparken naar de Verenigde Staten moest is geweest’ volgens Marthijn Tabak van Zoover. ‘Europese parken hebben de afgelopen jaren een enorme inhaalslag gemaakt en weten bezoekers meer dan ooit te boeien met de mooiste attracties’.

Top 10: Plopsaland scoort hoog, drie Nederlandse parken in top 10

Het Belgische Plopsaland staat op plaats vier met een gemiddelde van 8,6. De Nederlandse parken doen ook goed mee in de top 10. Toverland, winnaar van de Zoover Award voor beste attractiepark van Nederland, vinden we terug op een vijfde plaats, eveneens met een 8,6.

De top-3 wordt compleet gemaakt met Het Italiaanse Gardaland op plaats twee en Port Aventura Park in Salou op plaats drie.

Pl Park Plaats Land Cijfer 2014
1 Europa-Park Rust Duitsland 9,2
2 Gardaland Castelnuovo del Garda Italië 8,9
3 Port Aventura Park Salou Spanje 8,7
4 Plopsaland De Panne De Panne België 8,6
5 Toverland Sevenum Nederland 8,6
6 Efteling Kaatsheuvel Nederland 8,6
7 Disneyland Paris Marne La Vallee Frankrijk 8,2
8 Phantasialand Brühl Duitsland 8,0
9 Walibi Holland Biddinghuizen Nederland 7,9
10 Europark Vias Plage Vias Plage Frankrijk 7,9

Ook in 2012 werd Europa-Park al uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Vorig jaar won het Spaanse park Port Aventura.

Enige park met Michelinrestaurant

Culinair is het ook goed toeven in Europa-Park. Het park is namelijk het enige attractiepark ter wereld met een restaurant dat in het bezit is van een Michelinster. Daarnaast verwelkomt het park steeds meer bezoekers uit België en Nederland. Voor het eerst worden dit jaar meer dan 5 miljoen bezoekers ontvangen.

Onlangs werd het park door een vakblad uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld.