Egypte terug als reisbestemming

Redactie - 15 september 2014

Egypte terug als reisbestemming

Redactie - 15 september 2014

Egypte is weer terug als reisbestemming. Dat blijkt uit de bezoekcijfers van Zoover. Egypte zit nu alweer op het niveau van voor de instelling van het negatief reisadvies in augustus 2013. De afgelopen drie weken laat de Zoover Interesse Monitor een interessestijging zien van soms 250% ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld stijgt de interesse met 178% ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar.

Pickalbatros-Dana-Beach-Resort

De toename lijkt gunstig voor de Nederlandse reisbranche. Egypte geldt als een van de belangrijkste herfst- en winterzonbestemmingen. Waar de boekingen vanaf half augustus 2013 terugliepen naar ongeveer een nulpunt maken Nederlandse vakantiegangers zich nu minder zorgen over de veiligheidssituatie. Vanaf de herfstvakantie bieden verschillende touroperators weer meer reizen naar Egypte aan. Onder andere Neckermann, Alltours, Corendon en Arke organiseren reizen naar het land.

Nog niet op niveau 2012

Het niveau van voor de onrust heeft Egypte nog niet terug. Ten opzichte van 2012 laat de interesse in het Noord-Afrikaanse land nog altijd een negatieve afwijking van zo’n 50% zien. Maandelijks oriënteren in 2014 gemiddeld 30.000 Nederlanders zich op een vakantie naar Egypte, in 2012 was dat nog ruim 60.000. In september 2013, na de instelling van het negatief reisadvies, waren nog nauwelijks 15.000 Nederlanders geïnteresseerd in een vakantie naar Egypte.

De verwachting is dat de positieve trend zich doorzet. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft het reisadvies inmiddels aangepast. Wel wordt geadviseerd nog waakzaam te zijn in veel gebieden.