Do’s en don’ts in Dubai

Redactie - 28 september 2021

Do’s en don’ts in Dubai

Redactie - 28 september 2021

Dubai is een perfecte plek voor een vakantie vol met zon, zee en strand. Het heeft alles wat een heerlijke vakantiebestemming nodig heeft. Genoeg opties voor een afwisselende vakantie. Niet alleen het strand, maar ook vele excursies en shopmogelijkheden! Klinkt heerlijk toch? Wij geven wat tips over do’s en don’ts in Dubai, zodat jij helemaal voorbereid op pad gaat naar deze fantastische vakantiebestemming.

Alcohol en drugs

Genieten van een lekker alcoholisch drankje? Let op: alcohol is alleen toegestaan in een aantal specifieke restaurants, cafés en clubs. Om in privégelegenheden te mogen drinken moet je een licentie hebben. Pas ook op met openbaar dronkenschap, dit is verboden in Dubai! Een drankje kan dus, maar let op de hoeveelheid.

Do's en don'ts in Dubai

Drugs zijn in Dubai helemaal strikt verboden en zelfs minieme restjes in bagage of op kleding kunnen tot een celstraf leiden. Voor medicijnen die het land worden binnengebracht, is toestemming van de autoriteiten nodig. Dit is dus een belangrijke don’t van deze do’s en don’ts in Dubai.

Liefde en (homo)seksualiteit

Een volgende do’s en don’ts lijst in Dubai gaat over liefde en (homo)seksualiteit. Seks buiten het huwelijk is hier nog steeds illegaal, je kan het je misschien haast niet voorstellen. Toch is het handig om vooraf aan je reis contact op te nemen met het hotel waar je verblijft. Zeker in het geval van een ongetrouwd stel. De regels verschillen hierover per hotel, dus het is altijd handig om even te informeren hoe het nu bij jouw accommodatie zit! Vermijd ook zoveel mogelijk lichamelijk contact in het openbaar, dit wordt gezien als een inbreuk op openbare orde. Let ook op dat hier helaas homoseksualiteit nog niet geaccepteerd is, ook niet voor buitenlanders.

Sociale media en het internet

Iets wat niet kan ontbreken in deze tips over do’s en don’ts in Dubai is sociale media en het internet. De regels hierover zijn anders dan bij ons in Nederland. Misschien is dit een logische, maar toch belangrijk om te melden. Maak geen foto’s van mensen zonder hun toestemming. Het fotograferen van ministeries, ambassades, officiële gebouwen, overheidsgebouwen, vliegvelden en vliegtuigen is verboden en kan leiden tot een ondervraging met een kans op aanhouding en een veroordeling.

Do's en don'ts in Dubai

Wees ook voorzichtig met het uiten van kritiek op personen, de Verenigde Arabische Emiraten en de lokale autoriteiten. De autoriteiten kunnen dit controleren op internet en sociale media en hiervoor kun je gestraft worden. Verder zijn in Dubai een aantal functies geblokkeerd. Denk hierbij aan Skype, FaceTime en (video) bellen met Whatsapp. Dit is iets om rekening mee te houden tijdens jouw reis.

Openbaar leven

Het gebruik van onbeleefd taalgebruik, agressief gedrag (hieronder vallen ook handgebaren) en spuwen is onaanvaardbaar. Dit kan leiden tot een arrestatie. Daarnaast is het ook ongepast om vrouwen in het openbaar aan te spreken of ze zonder toestemming te fotograferen. Een absolute don’t in dit lijstje do’s en don’ts in Dubai.

Vergeet ook niet dat als je lekker aan het zonnen bent dat topless zonnen en nudisme niet is toegestaan. Kom maar door met die echte tan lines van je bikini deze zomer!

Belangrijke documenten om niet te vergeten!

Het belangrijkste als je reist naar Dubai is dat je een geldig paspoort bij je hebt waarmee je jezelf kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Dit paspoort moet langer dan een half jaar geldig zijn om Dubai in te komen, check dit dus op tijd!

Do's en don'ts in Dubai

Reis je met minderjarige kinderen naar het buitenland? Hier zijn ook extra documenten voor nodig, zodat je niet langer in de rij staat bij de grenscontrole. Deze papieren kun je vinden op de site van de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten. Als je van plan bent om een auto of scooter te huren tijdens jouw verblijf, neem dan ook een geldig rijbewijs mee. Een hele belangrijke do uit deze do’s en don’ts lijst voor Dubai!

Hoe duur is Dubai?

Denk je dat Dubai alleen maar heel duur is? Met de juiste tips kun je toch nog best wat geld besparen tijdens jouw trip! Zoover heeft wat tips op een rijtje gezet zodat jij helemaal budget op vakantie kunt, lees hierover het volgende blog Hoe kan ik low budget naar Dubai?

Vakantie in Dubai

Vakantie vieren in Dubai kan dus zeker, maar het is wel handig om na te denken over de andere normen en waarden. Hopelijk hebben deze tips geholpen bij het plannen van jouw vakantie naar Dubai en weet je nu goed wat de do’s en dont’s zijn! Ben jij van plan een vakantie te boeken naar Dubai?