Do’s en don’ts in Dubai

Lise - 22 november 2023

Do’s en don’ts in Dubai

Lise - 22 november 2023

Dubai is een perfecte plek voor een vakantie vol met zon, zee en strand. Het heeft alles wat een heerlijke vakantiebestemming nodig heeft. Genoeg opties voor een afwisselende vakantie. Niet alleen het strand, maar ook vele excursies en shopmogelijkheden! Klinkt heerlijk toch? Wij geven wat tips over do’s en don’ts in Dubai, zodat jij helemaal voorbereid op pad gaat naar deze fantastische vakantiebestemming.

Do's en don'ts Dubai

Alcohol en drugs

Genieten van een lekker alcoholisch drankje? Let op: alcohol is alleen toegestaan in een aantal specifieke restaurants, cafés en clubs. Om in privégelegenheden te mogen drinken moet je een licentie hebben en minimaal 21 jaar oud zijn. Pas ook op met openbaar dronkenschap, dit is verboden in Dubai! Een drankje kan dus, maar let op de hoeveelheid.

Drugs zijn in Dubai helemaal strikt verboden en zelfs minieme restjes in bagage of op kleding kunnen tot een celstraf leiden. Voor medicijnen die het land worden binnengebracht, is toestemming van de autoriteiten nodig. Dit is dus een belangrijke don’t van deze do’s en don’ts in Dubai.

Liefde en (homo)seksualiteit

Een volgende in de do’s en don’ts lijst in Dubai gaat over liefde en (homo)seksualiteit. Seks buiten het huwelijk is hier nog steeds illegaal, je kan het je misschien haast niet voorstellen. Toch is het handig om vooraf aan je reis contact op te nemen met het hotel waar je verblijft. Zeker in het geval van een ongetrouwd stel. De regels verschillen hierover per hotel, dus het is altijd handig om even te informeren hoe het nu bij jouw accommodatie zit! Vermijd ook zoveel mogelijk lichamelijk contact in het openbaar, dit wordt gezien als een inbreuk op openbare orde. Let ook op dat hier helaas homoseksualiteit nog niet geaccepteerd is, ook niet voor buitenlanders.

Sociale media en het internet

Iets wat niet kan ontbreken in deze tips over do’s en don’ts in Dubai is sociale media en het internet. De regels hierover zijn anders dan bij ons in Nederland. Misschien is dit een logische, maar toch belangrijk om te melden. Maak geen foto’s van mensen zonder hun toestemming. Het fotograferen van ministeries, ambassades, officiële gebouwen, overheidsgebouwen, vliegvelden en vliegtuigen is verboden en kan leiden tot een ondervraging met een kans op aanhouding en een veroordeling.

Wees ook voorzichtig met het uiten van kritiek op personen, de Verenigde Arabische Emiraten en de lokale autoriteiten. De autoriteiten kunnen dit controleren op internet en sociale media en hiervoor kun je gestraft worden. Verder zijn in Dubai een aantal functies geblokkeerd. Denk hierbij aan Skype, FaceTime (op sommige apparaten) en (video) bellen met Whatsapp. Dit is iets om rekening mee te houden tijdens jouw reis.

Do's en dont's Dubai Atlantis

Openbaar leven

Het gebruik van onbeleefd taalgebruik, agressief gedrag (hieronder vallen ook handgebaren) en spuwen is onaanvaardbaar. Dit kan leiden tot een arrestatie. Daarnaast is het ook ongepast om vrouwen in het openbaar aan te spreken of ze zonder toestemming te fotograferen. Een absolute don’t.

Vergeet ook niet dat  topless zonnen en nudisme niet is toegestaan als je lekker aan het zonnen bent. Kom maar door met die echte tan lines van je bikini deze zomer!

Hoe duur is Dubai?

Denk je dat Dubai alleen maar heel duur is? Met de juiste tips kun je toch nog best wat geld besparen tijdens jouw trip! Het eerste waar je op kan letten is om tickets voor attracties en bezienswaardigheden online te bestellen: dat scheelt vaak zeker een paar euro. Ook kun je gewoon met het openbaar vervoer gaan in plaats van een taxi, deze zijn vaak aan de prijzige kant en het openbaar vervoer in Dubai is net zo makkelijk. Nog een aanrader is om naar de andere kant van Dubai Creek te gaan met een abra. Je bent al aan de overkant voor ongeveer een euro! Eten en drinken kun je zo duur maken als je zelf wil. Ga je in het stadscentrum wat eten? Dan betaal je vaak wel de hoofdprijs. Als je net buiten het centrum in lokale restaurants wat gaat eten, scheelt je dit veel geld en het is net zo lekker.

do's en dont's dubai

Vakantie in Dubai

Vakantie vieren in Dubai kan dus zeker, maar het is wel handig om na te denken over de andere normen en waarden. Hopelijk hebben deze tips geholpen bij het plannen van jouw vakantie en weet je nu goed wat de do’s en dont’s in Dubai zijn! Wanneer ga jij je vakantie naar Dubai boeken?