Do's en dont's in Dubai

- 10 mei 2010

Do's en dont's in Dubai

- 10 mei 2010

dubai-meisjeDubai is de plek van absolute weelde en luxe. Vorig jaar schreven we al dat Dubai door de dalende hotelprijzen, als gevolg van de economische crisis, steeds populairder wordt bij toeristen.

Bovendien is Dubai van alle bestemmingen in het Midden-Oosten de meest westerse plaats. De perfecte plek om te feesten en een drankje te doen in het zonnetje, zou je zeggen…

Vakantie vieren in Dubai kan zeker, maar niet alle toeristen beseffen dat Dubai een moslimland is. Vrouwelijke vakantiegangers hoeven in Dubai niet in een burka gekleed, maar in bikini op straat lopen is weer een ander uiterste.  De Arabische cultuur is niet zo vrij als onze westerse cultuur. Als gast dien je je aan te passen aan de lokale gewoontes. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Dubai heeft een lijst opgesteld met do’s en dont’s van het emiraat, om misdrijven van toeristen te voorkomen.

Alcohol en drugs
Alcohol is alleen toegestaan in een aantal specifieke restaurants, cafés en clubs. Om in privégelegenheden te mogen drinken moet je een licentie hebben. Drugs zijn in Dubai strikt verboden en zelfs minieme restjes in bagage of op kleding kunnen tot een celstraf van vier jaar leiden. Voor medicijnen die het land worden binnengebracht, is toestemming van de autoriteiten nodig.

Dansen en seks
Dansen is alleen thuis en in clubs, die over een licentie beschikken, toegestaan. In het openbaar dansen wordt als provocerend gezien. Seks buiten het huwelijk is illegaal. Een hotelkamer delen zonder dat je getrouwd bent kan opsluiting tot gevolg hebben. Getrouwde koppels mogen wel hand in hand lopen. Maar kussen of knuffelen in het openbaar wordt als een inbreuk op de goede zeden beschouwd.

Openbaar leven
Onbeleefd taalgebruik, spuwen en agressief gedrag (waaronder handgebaren) is onaanvaardbaar en hiervoor werden al celstraffen tot zes maanden uitgesproken. Sommige mensen werden hiervoor direct het land uitgezet. Het is daarnaast ongepast om vrouwen in het openbaar aan te spreken of hen zonder toestemming te fotograferen. Het is verboden om foto’s te nemen van overheidsgebouwen.

Wat vind jij van deze do’s en dont’s in Dubai? Zijn het voor jou redenen om niet naar het emiraat op vakantie te gaan?