Dit doet de pistedienst terwijl jij droomt over nieuwe piste-avonturen

Redactie - 20 december 2017

Dit doet de pistedienst terwijl jij droomt over nieuwe piste-avonturen

Redactie - 20 december 2017

Wanneer jij na een smakelijk wintersportontbijtje de latten of je board onderbindt, heeft de pistedienst er al een aantal uur opzitten. Deze sneeuwhelden zorgen ervoor dat alle boarders en skiërs zich de hele dag kunnen vermaken op de pistes van jouw favoriete wintersportgebied. Maar wat doet de pistedienst nou precies? Dat laten we je graag zien!

Door deze pistehelden kun jij naar hartenlust skiën

Natuurlijk crossen de pistenbully’s er al op los als de liften ’s middags sluiten, maar terwijl de zon nog moet opkomen, worden de pistes weer helemaal strak gemaakt voor een nieuwe dag. En dat strak maken, dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt! Daar gaan heel wat uurtjes stuurmankunsten in zitten. Wist je dat er geen opleiding tot pistenbullychauffeur bestaat? Leren is een kwestie van doen! In veel skigebieden kun je (tegen betaling) meerijden met een pistenbully terwijl de piste ’s middags geprepareerd wordt. Zeker een aanrader om je wintersportvakantie onvergetelijk te maken.

piste1

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorpret/tips-leren-skien-boarden/”]

Lawines opwekken

Lawines moeten zoveel mogelijk voorkomen worden, dus wekt de pistedienst in bepaalde gebieden lawines op, zodat deze niet overdag op een volle piste naar beneden komen. Lang leve avalanche control! Bij de pistedienst waan je je soms net James Bond. Bommen afschieten of uit een helikopter gooien? Dagelijkse kost!

piste2

En dat werpen van die bommen, dat doen ze soms met gevaar voor eigen leven… Gelukkig wordt er tegenwoordig ook in veel skigebieden een relatief nieuw systeem gebruikt om lawines los te knallen (Daisybell) waar geen explosieven aan te pas komen.

piste3

Controleren van de liften

Natuurlijk controleren ze ook nog even de liften en constructies die intensief worden gebruikt, zodat jij na een intensieve piste lekker zorgeloos kunt bijkomen in de lift. O, en wist je dat snoepjes uitdelen in de lift de beste manier is om nieuwe wintersportvrienden te maken? Lees hier wat je nog meer niet kunt missen in je rugzak tijdens een dag in de sneeuw.

piste4

Yessss vers geprepareerde pistes!

En dan zijn de pistes weer klaar voor een nieuwe dag en kun jij je mooiste kunstjes laten zien! Oui oui. Yesss! Jawohl. Los geht’s! Kun jij ook niet wachten om als eerste sporen te maken op een frisse piste? Rijd in een paar uurtjes naar Hotel Der Brabander voor een weekendje op de Duitse pistes van Winterberg. Óf maak bijvoorbeeld van het fijne Appartement Chalet Sonnentanz in Piesendorf jouw thuis deze winter. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op vers geprepareerde pistes en Kaiserwetter!

piste5

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorpret/hoe-kies-je-tussen-oostenrijk-frankrijk-of-tsjechie-als-wintersportbestemming/”]

Een dag mee met de pistedienst

In welk wintersportgebied worden de pistes wat jou betreft het best geprepareerd? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review over jouw favoriete wintersportbestemming.