Doen in Ligurië: meer dan wonderschoon Cinque Terre

Redactie - 10 mei 2017

Doen in Ligurië: meer dan wonderschoon Cinque Terre

Redactie - 10 mei 2017

Gaat jouw vakantiehart sneller kloppen van mooie dorpen met gekleurde huisjes? Kun je jou wakker maken voor idyllische baaien met knalblauw water? Dan is de regio Ligurië in Italië je droombestemming. Het is zonde om hier alleen maar aan het strand te liggen, want in Ligurië is veel te doen. Deze tips kunnen in elk geval op je to do-list!

Fotogenieker wordt het niet en het is dan ook veruit de beroemdste plek van Ligurië: Cinque Terre. Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpjes: Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en de ene is nog pittoresker dan de ander. Een wandelpad verbindt de dorpen en als je de wandeling aangaat, doe je dat niet voor niets. De uitzichten over de kust zijn spectaculair, zeker als er weer een nieuw dorp met kleurrijke huisjes voor je opdoemt. Ben je geen wandelaar, dan kun je de dorpjes ook prima bezoeken met de trein. Zoek je een handige uitvalsbasis voor Cinque Terre, kijk dan naar Bed and Breakfast Vignola. B&B Vignola is een super plek om Cinque Terre te ontdekken’, aldus Peter. Of check hier ons handige overzicht van alle campings in Ligurië!

Doen in Ligurië: middeleeuws Genua

Heb je zin in gezellige stadsdrukte? Bezoek dan Genua, de grootste havenstad van Italië. Bij een havenstad denk je misschien niet meteen aan gezellig, maar Genua is anders. Het is een sfeervolle, nog niet zo toeristische stad met een middeleeuws centrum, compleet met kathedraal en sfeervolle Italiaanse pleintjes. Ook niet onbelangrijk: je kunt hier heerlijk eten, en veel goedkoper dan in de drukke kustplaatsjes.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/ligurie-ti-amo-5-x-kamperen-hotspots/”]

Pittoresk Portofino in Ligurië

Zeg je pittoresk, dan zeg je Portofino. Dit vissersdorp ligt in een baai op een schiereiland en wordt omringd door groene heuvels. De kust is spectaculair en het dorpje eveneens. Portofino dateert uit de Romeinse tijd en je kunt er een Middeleeuws kasteel bezoeken, Castello Brown. Het is een aanrader om vanuit Portofino met de boot naar het voormalige klooster San Fruttuoso te gaan. Verrassing: vlakbij het klooster kun je ook nog een standbeeld van Jezus onder water zien staan.

Relaxen op de stranden van Ligurië

Tijd om te relaxen? Rijd dan naar Sestri Levante. Dit leuke vissersplaatsje ligt op een schiereiland en alleen de prachtige baaien Baia delle Favole en Baia del Silenzo maken je tripje al de moeite waard. Sestri Levante heeft een gezellig oud centrum, je kunt er goed winkelen en lekker (verse!) vis eten. Wil je de kust op z’n mooist zien? Neem dan het pad van het centrum naar Punta Manara, voor een panoramisch uitzicht op de kust tussen Levanto en Portofino. Voor een fijne kampeervakantie is Sestri Levante ook erg geschikt: Camping Fossa Lupara krijgt van jullie een 8,3.

Op avontuur in de Grotte di Toirano

Voor een avontuurlijk uitstapje zijn de grotten van Toirano een aanrader, te vinden in Savona. Dit complex bestaat uit ruim vijftig grotten en er zijn sporen gevonden van dieren en mensen die hier al in de prehistorie woonden. De rondleiding gaat door de meest indrukwekkende grotten, met natuurlijk volop grillige stalagmieten en stalactieten. Daarnaast zie je resten van beren die er winterslaap hielden, fossielen, sporen en het bewijs dat er grotbewoners leefden. Afdrukken van voeten, handen, scherven en potten zijn hier nog steeds te zien. Een leuke afwisseling na alle schattige dorpjes langs de kust van Ligurië!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/fotografie/in-beeld-prachtig-pittoresk-cinque-terre/”]

Heb je tips voor mooie hotels in Ligurië? Laat dan hier je review achter!