Dit zijn de 5 leukste steden in Kroatië

Redactie - 24 mei 2018

Dit zijn de 5 leukste steden in Kroatië

Redactie - 24 mei 2018

Welke steden mag je niet missen als je met vakantie naar Kroatië gaat? We zetten de 5 leukste voor je op een rij. Kies maar…

Zagreb

Zagreb is niet alleen leuk voor een bezoekje tijdens een vakantie in Kroatië, het is ook een aanrader voor een citytrip. Vanuit Nederland vlieg je er namelijk in slechts anderhalf uur naartoe en vanaf het vliegveld sta je binnen een half uur in hartje centrum. De Kroatische hoofdstad combineert rijke Habsburgse geschiedenis met een heerlijke Zuid-Europese sfeer. Het centrum is compact, waardoor je in een weekend veel kunt zien. Bezoek onder meer de toren Lotrscak, de Stenen Poort en de St. Marko-kerk. Musea, winkels, restaurants, alles is er.

Dubrovnik

Ook Dubrovnik is zeer de moeite waard. Zeker als je in de geschiedenis geïnteresseerd bent. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wandel er over de oude muren die om de hele stad heen liggen. En geniet vanaf een van de uitkijkposten van het prachtige uitzicht over de Adriatische Zee. Ga met de kabelbaan. En breng een bezoekje aan de eeuwenoude kerkelijke gebouwen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/kroatie-camping-tot-kasteel/”]

Split

Nog zo’n juweeltje aan de kust van Kroatië! Het middelpunt van Split is het uit de Romeinse tijd stammende paleis van Diocletianus uit de vierde eeuw na Christus. Je komt tijdens een stadswandeling overal overblijfselen uit de oudheid tegen, zoals de tempel van Jupiter, te midden van al het andere moois dat Split te bieden heeft. Verder kun je er goed winkelen en zijn er heerlijke restaurants.

Hvar

Je moet er even voor met de boot, maar dan krijg je ook wat. Lonely Planet noemde het op het gelijknamige eiland gelegen Hvar een paar jaar geleden een van de vijf mooiste steden ter wereld! En het is er ook prachtig, met binnen de stadsmuren geweldige culturele schatten. Je hebt er mooi uitzicht over zee, er is een promenade met palmen en de stadsmuren zijn eeuwen oud. Het centrale plein, de Piazza, wordt omringd door de Sint Stephan kathedraal, de paleizen van Groda en de trapsgewijs oplopende huizen van Burag. En dan is het er ook nog eens gezellig, wat wil je nog meer? Blijven slapen is een goed idee, in Villa Flandria bijvoorbeeld, dat krijgt op Zoover maar liefst een 9,8.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/top-4-mooiste-vakantiehuizen-kroatie-privezwembad/”]

Rovinj

In de vroegere vissersplaats Rovinj zijn overal nog Italiaanse invloeden zichtbaar. Dat komt omdat het stadje lange tijd bij Venetië hoorde. Hier geniet je in het autovrije centrum van slenteren door de smalle oude straatjes met hun restaurantjes en winkels. Vanaf de ruim zestig meter hoge toren van de St. Eufemija kerk heb je een schitterend uitzicht op Ronvinj en de omliggende eilanden.

Heb jij ook tips voor Kroatië? Laat dan hieronder een reactie achter!