De vakantie van Rob Geus

Redactie - 1 november 2015

De vakantie van Rob Geus

Redactie - 1 november 2015

Presentator Rob Geus heeft mede dankzij zijn televisieprogramma’s Red Mijn Vakantie en Smaakpolitie behoorlijk wat ervaring met het fenomeen vakantie. Maar waar gaat ‘ie zelf eigenlijk naar toe als hij niet hoeft te werken? Wij spraken hem en vroegen naar zijn favoriete bestemmingen, of hij een ‘campingpersoon’ is of liever in een hotel slaapt, en wat de belangrijkste dingen in zijn koffer zijn.  

Rob Geus

Copyright: SBS6

Wat is je favoriete vakantieland?
“Als ik een week op vakantie ga verblijf ik het liefst op Ibiza of met de wintersport in Seefeld (Oostenrijk). Als ik wat langer de tijd heb ga ik het liefst naar Curacao.” 

Blijkbaar is de zon dus erg belangrijk?
“Ja, absoluut. Ik vind het heerlijk als het lekker warm is. Die vitaminen A en D zijn ook hartstikke goed voor je. Voor de wintersport geldt overigens hetzelfde verhaal. Heerlijk die zon in de bergen.” 

Hoe bepaal je de bestemming van je volgende vakantie?
“We gaan de laatste jaren vaak naar dezelfde landen omdat we weten dat het daar fijn is. In het verleden heb ik genoeg van de wereld gezien en tegenwoordig lukt het ook niet om langer dan 2 weken weg te gaan. Dan vallen er toch wel een aantal bestemmingen af.” 

Ben je iemand van het avontuur, of lig je het liefst de hele dag op het strand?
“We liggen zeker niet de hele dag op het strand. Het liefst staan we op tijd op want uitslapen op vakantie is een beetje zonde. Lekker ontbijten en een uurtje sporten in de Gym is ideaal. Paar uurtjes strand en dan ’s middags een activiteit gaan doen. Lekker jetskiën, quads huren, wandelen of gewoon de lokale cultuur proeven. Mijn vrouw is verpleegkundige en de laatste keer dat we op Curacao waren zijn we gaan kijken bij een lokaal ziekenhuis om te zien hoe het er op zo’n plek aan toe gaat. Het is opzienbarend waar die mensen het mee moeten doen…    

Kies je op vakantie voor een hotel, camping of misschien wel een AirBnB?
“In Oostenrijk komen we altijd in hetzelfde hotel. Op Curacao nemen we meestal de eerste week een goed hotel aan het strand op basis van logies + ontbijt. De 2e week huren we dan een huis waar het wat minder druk is. Op die manier heb je toch wat meer rust. Ik word op Curacao vaak herkend en mensen willen graag met je op de foto. Dat vind ik helemaal prima hoor, het hoort erbij. Maar zo’n tweede week wil je toch ook wel wat rust.” 

Hoe boek je je vakantie? Via een reisbureau? Met behulp van het internet?
“Ik zoek zelf alles op via internet. Er is niet één specifieke website die ik hiervoor gebruik. Het is net wat Google me als eerste laat zien. Natuurlijk lees ik ook reviews over de plekken die ik ga bezoeken. Dat geeft een goed beeld van wat je te wachten staat.”

Ga je op vakantie liever uit eten of kook je zelf?
“Op vakantie laat ik me graag verwennen. Maar ook zelf koken doe ik heel graag. Ik zoek graag een mix van beide. Vorige keer op vakantie hebben in het vakantiehuis vaak zelf gekookt, wijntje erbij. Heerlijk! In het hotel zijn we vaker buiten de deur gaan eten.” 

Heb je dan ook een favoriete keuken?
“Ik hou van gevarieerd eten. Maar als ik er eentje zou moeten kiezen is het toch wel de Italiaanse keuken. Die blijft boeien. In ieder land kun je wel goed Italiaans eten. Het zijn vaak simpele gerechten met erg veel smaak. Daar hou ik wel van ja.”

Wat is je favoriete vakantieherinnering?
“Pfff, dat is niet heel makkelijk. Schieten me wel wat dingen te binnen. Zo ben ik een keer op de Dominicaanse Republiek op het bounty eiland Samana geweest. Ik was een stuk jonger toen en dat eiland was recent gebruikt voor een reclame van Bacardi. Toen ik daar aankwam dacht ik wel even: Wow!” 

“Wat me ook erg bij staat is mijn bezoek aan Venezuela een aantal jaren geleden. Daar is het verschil tussen arm en rijk enorm groot. Toen we terug naar huis gingen kwamen we wat mensen tegen en daar was een man bij die mijn afritsbare broek maar niet kon begrijpen. Na een tijdje gekletst te hebben heb ik hem de volledige inhoud van mijn koffer gegeven en ging ik dus met een lege koffer naar huis. Die man kon niet stoppen met huilen… Dat heeft veel indruk op me gemaakt.” 

Zijn er nog plekken op de wereld waar je heel graag naar toe zou willen?
“Australië staat erg hoog op mijn verlanglijstje. Daar ga je echter alleen heen als je wat langer de tijd hebt. En die tijd heb ik momenteel niet. Daar ben ik gewoon te druk voor. Maar als het over een aantal jaar allemaal wat rustiger is, dan gaat die reis er zeker nog komen!” 

Dan de laatste vraag. Welke 5 dingen mogen niet ontbreken in je koffer als je op vakantie gaat.
“Haha… Even denken hoor:

* Tandenborstel & tandpasta
* Gel voor mijn haar
* Schone boxershorts
* Zonnebrand
* Medicijnen voor wanneer je onverwachts ziek wordt”