Hoewel de zomer redelijk rustig is verlopen voor vliegtuigpassagiers, zeker in vergelijking met vorig jaar, waren er ook deze zomer lange vertragingen bij voor Nederlandse passagiers. Uit data van EUclaim blijkt dat KLM en TUI de meeste lange vertragingen  hebben genoteerd afgelopen zomer.

KLM met 149 lange vertragingen

Bijna elk jaar staat KLM op plaats één met de meeste vertragingen. Dit is ook niet gek, aangezien KLM De meeste vluchten van en naar Nederland uitvoert. Het aantal: 149 lange vertragingen valt dan nog best mee. Toch liepen deze zomer meer KLM vluchten een lange vertraging op dan vorig jaar. De langste vertraging van afgelopen zomer staat ook op naam van KLM. Dat was vlucht KL 789 van 23 augustus van Sint-Maarten via Curaçao naar Amsterdam.

111 vertragingen voor TUI NL

TUI Nederland had vorig jaar zomer nog 56 vertragingen van meer dan drie uur, dit jaar waren dat er maar liefst 111. Daarmee is TUI gestegen naar plaats twee in de top vijf meest vertraagde vliegtuigmaatschappijen. TUI had afgelopen zomer meer last van technische problemen. De toestellen staan ingepland voor meerdere vluchten op één dag, waardoor meerdere vluchten last kregen van, soms extreem lange, vertragingen.


Beeld: Mr.Autthaporn Pradidpong via Unsplash

Transavia had 59 vertragingen

Vorig jaar stond Transavia nog op de vierde plek met 68 langdurige vertragingen in de zomer, dit jaar zijn deze afgenomen tot 59 vertragingen. Beter weer, minder operationele- en technische mankementen waren de oorzaken van de daling in lange vertragingen.

56 vertragingen voor easyJet

Vorig jaar zomer stond easyJet op de derde plaats met 78 lange vertragingen. Dit jaar heeft easyJet het goed gedaan en waren ‘slechts’ 56 vluchten van de Britse budgetmaatschappij meer dan drie uur vertraagd.

Corendon Dutch Airlines met 30 vertragingen

Ook afgelopen zomer viel het mee voor Corendon Dutch Airlines met het aantal lange vertragingen. Vorig jaar waren dit er nog 21, nu zijn het er 30. De vertragingen bij Corendon werden voornamelijk veroorzaakt door technische problemen met de vliegtuigen.

De zomer in de luchtvaart

Vorig jaar stond de zomer bol van de stakingen, zoals die de Franse luchtverkeersleiding en Ryanair. Dit jaar vallen de stakingen een stuk later, waardoor ze net buiten de zomer vallen. Dit heeft veel vakantiegangers een hoop vertragingen gescheeld.

Was jouw vlucht afgelopen zomer vertraagd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon! Je kunt makkelijk en vrijblijvend bij EUclaim checken waar je als passagier recht op hebt.

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Barry

Redacteur

7 oktober - 2019

Reacties