De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland

Redactie - 24 januari 2014

De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland

Redactie - 24 januari 2014

Kids VakantieMascotte van het Jaar VerkiezingJe bent op zoek naar de perfecte vakantie voor je gezin, maar het aanbod is zó groot dat je niet weet waar je moet beginnen. Het wordt een stuk gemakkelijk als je weet bij welke reisorganisatie je het best terecht kunt voor een kindvriendelijk aanbod dat ook nog eens past bij de vakantievoorkeuren van jou en je kinderen. Daarom heeft Kids Vakantiegids de meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland tijdens de 44e editie van de Vakantiebeurs onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2014, in maar liefst 12 categorieën.

Samen met zo’n vijftig Kids Vakantiegids Detectives reikte Telekids-ster KEET op de Vakantiebeurs de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2014 uit aan de meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland. Uit ruim 60 inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. Vervolgens bepaalden ruim 5000 kids en ouders de winnaars door te stemmen via de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

De Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award-winnaars

AllroundCorendon Vliegvakanties
Kidsclub vakantiesKIDS WORLD CLUB
Pretpark vakantiesEuropa-Park
KamperenKampeerdorp de Zandstuve
Kamperen XLEurocamp
VakantieparkenAttractie- en Vakantiepark Slagharen
Vakantieparken XLLandal GreenParks
Eenouder vakantiesEstivant Vakanties
Groene vakantiesCenter Parcs
FamiliehotelsDe Bonte Wever
Verre vakantiesKoning Aap Kidz
Actieve vakantiesSportiek Reizen

Allround

In de categorie Allround ging het tot de laatste stemdag behoorlijk gelijk op, maar uiteindelijk sleepte Corendon Vliegvakanties met 34% van de stemmen in deze categorie die award in de wacht. Het reispakket met de Kids & Co kidsclub met de vrolijke Tijger & Loeloe scoorde de meeste punten.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties

89% van de kids tot 16 jaar ondernemen op vakantie het liefst leuke activiteiten met leeftijdsgenootjes, zo bleek uit de Kids Enquête. Het reisprogramma van KIDS WORLD CLUB speelt hierop het best in met de BabyWorld, KidsWorld en Yo!World clubs. Daarmee kreeg KIDS WORLD CLUB 56% van de stemmen in de categorie Kidsclub vakanties. In de categorie Pretpark vakanties koos 51% voor de spectaculaire attracties en shows van Europa-Park.

Kamperen & Kamperen XL

Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met maar liefst 73% van de stemmen sleepte de reisorganisatie voor het vierde achtereenvolgende jaar de award in de categorie Kamperen XL in de wacht. Voor een kampeervakantie in eigen land bleek Kampeerdorp de Zandstuve de absolute favoriet, mede dankzij het Stuufeiland: de kidsclub met Cobus de Uil en andere tot de verbeelding sprekende karakters.

Vakantieparken & Vakantieparken XL

Met een kleine meerderheid van de stemmen ging de award in de categorie Vakantieparken XL naar door Landal GreenParks. 34% verkoos de Landal-activiteiten als de DJ battle, SUPen, Rope-skipping en de Bollo-club boven het pakket van Molecaten en Center Parcs. Met 37% van de stemmen is de Vakantieparken award gewonnen door Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Zij scoorden vooral met de combinatie van een vakantiepark en een pretpark op één terrein.

Pretpark Vakanties - Europa-Park

Groene vakanties & Eenouder vakanties

De award voor Groene vakanties is met 78% van de stemmen met verve in de wacht gesleept door Center Parcs. De vakantieparkaanbieder gooide hoge ogen met unieke activiteiten als ‘Wannabe a Parkranger’ in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en snorkelen tussen tropische vissen in het educatieve Leven in Zee-bad. Estivant Vakanties sleepte met 48% van de stemmen opnieuw de Eenouder vakanties award in de wacht.

Familiehotels

Nieuw dit jaar is de categorie Familiehotels, een award voor hotels waarbij aandacht voor kids voorop staat. Een flinke meerderheid, 50% van de stemmers in deze categorie, koos voor in De Bonte Wever Drenthe, met onder andere een subtropisch zwemparadijs, indoor Kidsjungle en schaatsbaan.

Verre vakanties & Actieve vakanties

Waterpret in het grootste waterpretpark van Azië, op een dromedaris door zandduinen van Marokko door en oog in oog staan met een reuzenpanda in China. Met dit avontuurlijke reisaanbod kreeg Koning Aap Kidz 43% van de stemmen in de categorie Verre vakanties. Voor een Actieve vakantie bleken de Nederlandstalige wintersportvakanties van Sportiek Reizen favoriet.

Kids VakantieMascotte van het Jaar

Voor de eerste keer organiseerde Kids Vakantiegids dit jaar de Kids VakantieMascotte van het Jaar Verkiezing. Alle 22 deelnemende mascottes waren van de partij om het event te openen met een vrolijke muzikale parade over de Vakantiebeurs. Preston & Alice van Preston Palace gingen er met de eerste prijs vandoor. Op de tweede plek eindigden Teun & Pleun van Marveld Recreatie en op nummer drie: Gympie het konijn van KNGU Zomerkampen.