Oostenrijk is natuurlijk hét land van Tirol, skiën en glühwein. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is, vindt in de hoofdstad minstens zulke fijne plekken om een aantal dagen door te brengen. Dit zijn de leukste things to do tijdens een weekend in Wenen!

Leopoldstadt

Leopoldstadt is de wijk der wijken in Wenen. Met het Wiener Riesenrad, Donau Kanal en allerhande kerken om te bezichtigen. Maar ook de plek voor hippe koffiezaken, verrassende boetieks en goede eettentjes. Het is hier misschien het best te vergelijken met de Pijp in Amsterdam: het lééft! De ideale plek om een lange middag doorheen te struinen. Overnachten doe je in Hotel Wilhelmshof, dat helemaal past in het hippe plaatje.

Beeld: Julia Arte, Unsplash

Street Art

Ga zeker wandelen (of huur een fiets) langs de kademuren van het Donaukanaal: de graffiti op de muren zijn als een openlucht museum. Niet lang geleden besloot de gemeente om de kademuren vrij te geven voor street art. Dat betekent dat de graffitisprayers dus volkomen legaal bezig zijn. Niet zelden tref je daarom groepen aan die op dat moment bezig zijn om een stuk van de muur te claimen met hun kunst.

SISI museum

Keizerin Sisi was natuurlijk een beetje ver voor onze tijd. Ook de films met Romy Schneider in de hoofdrol liggen eerder bij de oudere generatie in het collectief geheugen dan bij ons. Maar dat maakt volstrekt niet uit als je dol bent op de pracht en praal van de adel en koninklijke huizen. Bovendien leer je in het Hofburg paleis meer over de geschiedenis van de eigenzinnige keizerin van het Habsburgse rijk. Wist je bijvoorbeeld dat zij tijdens een van haar reizen een heuse tattoo liet zetten? Uhuh, she rebel.

Beeld: Unsplash

Prater Park

Het grote park in Wenen dat je qua grootte bijna kunt vergelijken met Central park in New York. Ligt vlakbij de wijk Leopoldstadt, dus je slaat twee vliegen in één klap. In een deel van dit prachtige park met zijn grote kastanjebomen staan attracties, zoals het reuzenrad uit 1897. Sowieso een fantastische locatie voor een aantal goede retro-achtige instagramplaatjes.

Kunsthistorisch museum

Heb jij goede tips voor een weekend in Wenen? Laat hier je bericht achter! 
Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Tirol in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Suzanne

Redacteur

21 januari - 2019

Reacties