De beste pistes en afdalingen van Zillertal 3000

Redactie - 12 december 2017

De beste pistes en afdalingen van Zillertal 3000

Redactie - 12 december 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Het Zillertal is supergeliefd als wintersportbestemming bij Nederlanders, dus grote kans dat je het kent. Als je tot achteraan dit mooie dal rijdt, kom je bij skigebied Zillertal 3000, waar bekende deelgebieden als Penken (Mayrhofen), Finkenberg, Ahorn en Lanersbach, maar ook de Hintertuxer Gletscher deel van uitmaken. Waar je volgens jouw medewintersportfans het lekkerst skiet? Dat zetten we onderstaand voor je op een rij!

Winters walhalla voor de gevorderde skiër

Zilltertal 3000 is vooral voor de gevorderde wintersporters aantrekkelijk, maar als je niet zo’n fan bent van zwarte pistes, is er altijd een alternatieve optie (meestal een blauwe) in de buurt. Daarom is het gebied zeker ook geschikt voor de wat minder prof skiër en gezinnen. Wel goed om te weten: de makkelijkere pistes zijn meestal niet lang.

De blauwe Niederleger (#3)

Nummer 3, de Niederleger , is de perfecte blauwe piste voor beginners. Je kunt hier op je gemakje je skiskills verbeteren en in no time weer in de oefenlift springen.

Lekker lang doorskiën op de Neuraut (#12) en Panorama

Lift in. Lift uit. Liever niet! De ervaren skiër kan lekker lang doorknallen op piste nummer 12. De Neuraut. Deze afdaling is maar liefst 12 km lang en je legt wel 1750 hoogtemeters af. Afdaling ‘Panorama’ – de naam zegt genoeg – is net zo top als je wat kilometertjes wilt maken op de latten. Ook deze piste telt 12 kilometer.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/met-je-auto-op-wintersport-zo-maak-je-m-wintersportproof/”]

De zwarte Harakiri (#18 Mayrhofen) – de steilste Oostenrijkse piste

In het bekendste deelgebied van Zillertal 3000 – Penken (Mayrhofen) – zou je zomaar eens de Harakiri tegen kunnen komen. Je ongepland van deze piste afstorten is geen goed idee. In 1,2 kilometer leg je namelijk bijna 400 hoogtemeters af. De snelle rekenaar ziet meteen dat deze piste niet voor niets de steilste in Oostenrijk is. De zwarte nummer 18 wordt in de volksmond ook wel de Harakiri genoemd. Die helling van maar liefst 78% is niet niks!

Harakiri Oostenrijk

Beeld: mpora.com.

Durf je het avontuur aan? Neem dan de 6-persoonsstoeltjeslift van de Knorren. Daarmee kom je bovenaan de Harakiri aan. Geniet eerst even van het mooie uitzicht, voordat je naar beneden tuurt wat je te wachten staat. Zorg er wel voor dat je zeker in je skischoenen staat als je besluit de zwarte 18 te trotseren, deze piste is niet voor watjes en zelfs steiler dan een springschans. Je kunt je dan ook voorstellen dat een pistebully deze piste niet zomaar kan prepareren. Hij komt er simpelweg niet omhoog. Dat gaat alleen met een lier en een speciale bully.

Zwarte piste 17: Devil’s Run 

Deze zwarte piste wordt door locals ook weleens ‘de Harakiri-test’ genoemd. Kom je hier zonder kleerscheuren vanaf? Dan ben je klaar voor het echte werk. De Devil’s Run – zoals de piste heet – is wat vriendelijker dan de Harakiri en dus ideaal om te oefenen voor nummer 18.

De zwarte piste 7 op de Schneekarr

Hij is lang, zwart en prachtig! De piste op de Schneekarr. Een piste die meer dan eens wordt genoemd wanneer we echte skifans naar hun lievelingspiste allertijden vragen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10x-winterse-activiteiten-op-vakantie-buiten-de-lange-latten/”]

De rode 33 op de Penken

De rode 33 op de Penken is populair. Niet alleen omdat het een fijne piste is, maar omdat je vanaf de Horbergbahn de 4SB Lärchwald instapt en via piste 33 (rood wordt zwart) de 150-er Tux pakt. En vanuit deze lift heb je een adembenemend uitzicht over de bergtoppen en zelfs het dal.

Hotel Neue Post

Een mooie skitocht vanuit Hippach

Liever een tochtje maken? Overnacht in Hippach bij Hotel Kirchbichhof of Hotel Neue Post, pak hier de lift en ski naar Tux-Lanersbach. Dan kun je als echte wintersportfanaat flink wat kilometers vreten. Je bent zeker – als je het relaxt aan doet – een hele dag onderweg. Stop ook met lunchtijd voor een Oostenrijkse lekkernij. Christa’s Skialm is bij velen favoriet.

De beste off-piste-afdalingen

Off-piste skiën doe je natuurlijk nooit zonder lawinemeldingen en afgesloten skiroutes te checken, toch? Wanneer je zeker weet dat het kan, vind je bij de 8-persoonsstoeltjeslift Horbergjoch leuke off-pistemogelijkheden.

Heb jij nog pistetips voor dit topskigebied? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review.