De 4 meest verrassende plekken tijdens onze roadtrip!

Redactie - 30 juli 2018

De 4 meest verrassende plekken tijdens onze roadtrip!

Redactie - 30 juli 2018

Met de camper 19.567 kilometer afleggen door 18 landen in een klein half jaar. Wauw, wat een mooi avontuur was dit! Want ondanks de koude dagen in het begin, autopech of de momenten waarop de camper te klein is met een driftige dreumes, hebben we nog niet eerder zó stilgestaan bij klein geluk. Het koken in ons mini keukentje, de vrijheid of slapen in de natuur met de raampjes open en de ochtendzon die net naast je op het kussen valt. Maar wat onze reis echt memorabel heeft zijn de plekken die onverwacht ons hart hebben gestolen. Dit vinden wij de vier meest verrassende plekken in groot Europa! Lees je mee?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/9-x-onontdekte-plekjes-in-europa/”]

Camper Marokko

Wij zijn Paul, Katja en Lou. Het reizende gezin dat groot Europa heeft ontdekt in een camper. Op Zoover schrijven wij over onze avonturen op Instagram zie je hoe we het hebben ervaren om met een dreumes zo’n lange reis te maken. Bekijk onze Travel Stories op het Instagramaccount van Zoover!

Het zuidwesten van Marokko

Toegegeven: we hebben kort getwijfeld om naar Marokko te gaan. Want is de overtocht geen hassle? Is het wel fijn om met zo’n grote camper over de kleinere Marokkaanse wegen te tuffen en hoe zal het gaan met een klein meisje van 1 jaar in een echt andere cultuur? Maar juist die andere wereld, en hiermee het avontuur (en ok, het lekkere weer in januari), trokken ons over de streep.Moulay Idriss Marokko

De eerste dagen in het noorden moeten we even wennen, maar al snel gaan we mee in de flow van het land. Je kijkt je ogen uit: zoveel kleur, het leven op straat, de medina, de mensen. Als je van foto’s maken houdt, kun je hier je hart ophalen. Hoogtepunten voor ons is over de souk (markt) lopen in Essaouira, het rijden van de Tizi-n-Tichka pas net onder Marrakech en de gekleurde steegjes die de steden Moulay Idriss en Chefchaouen zo uniek maken. Een land om niet snel meer te vergeten!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/de-10-mooiste-stranden-van-griekenland-next-level-zonnebaden/”]

Het vasteland van Griekenland

Griekenland kenden we beide al van het eilandleven, maar we waren nog niet eerder op het vasteland geweest. Tijd om te gaan dus! We pakken vanaf het Zuid-Italiaanse Puglia een veerboot naar de Griekse havenstad Brindisi. En waar je het idee kunt hebben dat havensteden soms een beetje dodgy zijn, zien we in Brindisi barbershops en drinken we ice coffee op een van de bomvolle en hippe terrasjes. Welkom in Griekenland!

Maar onze onvergetelijke ervaring beleven we in Meteora, als we een magisch mooie zonsondergang zien. Wat we meenemen van Griekenland is vooral hoe relaxed we de Grieken vinden en de hoeveelheid mooie plekjes in de natuur waar we de camper kunnen parkeren.Meteora Griekenland

Bosnië en Herzegovina

Topografisch gezien ligt Bosnië en Herzegovina een beetje gek. We rijden eerst Kroatië in, dan heb je 20 kilometer kustlijn van Bosnië en Herzegovina en dan is daar Kroatië weer. Het leven in Bosnië en Herzegovina speelt zich dus voornamelijk af in het prachtige achterland.

Natuurlijk gaan we hier naar Mostar. Dit stadje is beroemd door de historische brug de Stari Most en wordt door veel mensen ook wel bezocht als een dagtrip vanuit bijvoorbeeld Dubrovnik. Maar wat we echt bijzonder vinden is het jaarlijkse dorpsfeest in Blagaj. We sluiten aan in de volksdans en genieten van de muziek, gespeeld door vijftiger met een oud keyboard en er ook nog live bij zingt.Mostar Bosnië

Ook Sarajevo maakt diepe indruk op ons, waar we de Tunnel of Hope bezoeken en de overblijfselen van de Balkanoorlog nog altijd zichtbaar zijn. Ook een plek om écht te bezoeken: de verlaten bobsleebaan die is gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen in 1984. Je kunt door een heel groot deel van de  baan, die op sommige plekken is overwoekerd door het bos en op veel plekken is voorzien van graffiti, lopen en dit is een unieke ervaring. Maar wat ons misschien nog wel het meeste bijblijft zijn de vriendelijke mensen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bosnie-en-herzegovina-vakantie//”]

Slovenië 

Als we eenmaal in Slovenië komen zit onze reis er al bijna op. En om eerlijk te zijn: we hebben op voorhand niet echt een idee van wat we erbij moeten voorstellen. Misschien is het dus gebrek aan verwachtingen dat juist Slovenië voor ons een van de verrassingen van deze roadtrip is. Want de natuur hier, wauw. Usual suspect op dit front is natuurlijk Lake Bled. Hoewel wij het inderdaad ook een mooi plaatje vinden, zijn wij persoonlijk meer fan van Lake Bohinj en het Triglav national park.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/vakantieverhalen/slovenie-de-grot-met-smaragdgroene-meren/”]

Niet alleen ‘boven’, maar ook in het ondergrondse kun je volop van de natuur genieten in een van de vele grotten. Paul gaat bijvoorbeeld op avontuur in een vier uur durende tour door de Križna Jama grot. De tocht in een rubberbootje over 14 ondergrondse smaragdgroene meren is een van zijn leukste avonturen van de reis.Slovenië Ljubljana

Of Ljubljana, de groene hoofdstad die heel gemoedelijk is. Waar geen auto’s rijden in het centrum waardoor de stad als een groot straatfeest voelt. Ook op het platteland kom je leuke verrassingen tegen. Slapen kun je namelijk in een van de vele tourist farms. Dit betekent wakker worden op de boerderij tussen de paarden en de loslopende kippen. En dan steel je niet alleen het hart van ons, maar zeker dat van Lou.

Wat zijn jouw plekken in of buiten Europa die jij verrassend leuk vond? Wij vinden het leuk om te horen, dus voel je vrij om het met ons te delen.