Dagje uit met de trein: wandelen van station naar station

Redactie - 29 augustus 2017

Dagje uit met de trein: wandelen van station naar station

Redactie - 29 augustus 2017

Een blokje om op een zwoele zomeravond is heerlijk! Maar na verloop van tijd heb je je eigen buurtje wel gezien. Je benen het werk laten doen en je hoofd de rust gunnen? Ga er een dagje op uit met de trein. Ken je de NS-wandelingen al? Zoover vertelt!

Dagje uit met trein - NS-wandeling

Je hoeft van tevoren geen route uit te stippelen, dat is al voor je gedaan. Kies een wandeling uit en ga op ontdekkingstocht in eigen land. Van je dagje uit een weekendje weg maken? Welja, goed idee! Een meerdaagse wandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Onderstaand een aantal van onze favorieten.

Dagje uit met trein - NS-wandeling - Mookerheide

Tweedaagse wandeling over de Mookerheide

Je vertrekpunt bij deze wandeling is station Cuijck en je stapt na twee dagen wandelen weer op de trein in Nijmegen. Op beide dagen heb je zestien kilometer in de benen zitten. Echte wandelschoenen zijn dus geen slecht idee. En je kuiten zul je ongetwijfeld ook voelen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/de-mooiste-treinreizen-door-europa/”]

De steile klim naar de historische Mookerheide, is het helemaal waard als je het mooie uitzicht ziet! Je overnacht even buiten Groesbeek, bij Hotel HCR De Oude Molen. Ton Packbier verbleef hier eind vorig jaar. Zou hij ook een lekkere wandeling gemaakt hebben?

Geweldige ontvangst, zeer vriendelijk, kamers iets gedateerd doch zeer netjes. Zeer goed eten. Prima prijs-kwaliteitverhouding.’

Dagje uit met trein - NS-wandeling - Mookerheide

De tweede dag wandel je verder over smalle paadjes door weiland en bos. Ook dan zullen je kuiten hard moeten werken. Moe maar voldaan plof je na deze wandeling neer op een terrasje (of treinstoel) in Nijmegen.

Door chique Den Haag naar de Scheveningse kust

Stap uit op Den Haag centraal en banjer dwars door de mooie stad, maar ook door prachtige parken. Onderweg kom je twaalf musea tegen, dus een culturele pauze is ook een leuk idee. Maak even een shopstop in één van de leuke winkeltjes en bewonder de monumentale panden onderweg. Na acht of negentien kilometer (aan jou de keuze) kom je aan op het strand. Goed plan trouwens om de hond mee te nemen op deze wandeling. Die zal dolgelukkig zijn als hij kan ravotten op het Scheveningse strand!

NS wandeling Den Haag

Na deze fijne wandeling niet direct weer op de trein naar huis stappen maar een nachtje logeren in Scheveningen? Met 167 reviews scoort Hotel Boulevard Hotel Scheveningen gemiddeld een 9. Eileen Kok verbleef er deze maand nog en vond het zeker voor herhaling vatbaar:

‘Drie heerlijke dagen gehad in Scheveningen. Ik voelde me meteen thuis is dit hotel. Erg leuk personeel. We kregen een update van hotelkamer naar appartement met mooi uitzicht over het strand. Echt een super kamer, mooi schoon, fijne bedden.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/waarom-treinvakantie-nederland-echt-op-bucket-list-zou-moeten-staan/”]

Korte wandelingen door Nederland

Niet de hele dag onderweg zijn maar gewoon even lekker de benen strekken? Kan ook! Er zijn 22 wandelingen van minder dan tien kilometer waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld die over de Limburgse landweggetjes van 6,5 kilometer van station Spaubeek naar station Sittard (deels over het bekende Pieterpad). Of die rondom de Sint-Pietersberg en het fort, vanaf station Maastricht. Of wat dacht je van het superbekende stukje Pieterpad langs het Paterwoldsemeer? Genoeg keuze! Komen we jou binnenkort tegen als je met de benenwagen onderweg bent?

Wat is jouw favoriete dagje uit met de trein? Laat jouw tips achter in een review.