Brugge en Gent wel gezien? Ontdek 5x verrassend België!

Redactie - 9 april 2017

Brugge en Gent wel gezien? Ontdek 5x verrassend België!

Redactie - 9 april 2017

Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent… de mooie steden van onze zuiderburen lenen zich perfect voor een dagje buitenland. Dichtbij, niet te duur en toch totaal anders dan Nederland. Heb je de bekendste steden van België wel gezien óf heb je gewoon zin in iets vernieuwends? Ontdek deze vijf verrassende dagtripjes.

Erop uit in Belgie - Durbuy

1. Durbuy

Sommigen van jullie denken ongetwijfeld ‘Dur-wat?’. Steeds meer Zoover Reviewers ontdekken echter de knusse straatjes van Durbuy. Wat ze ervan vinden? ‘Het was prachtig, romantisch en gezellig’, zo laat reviewer LJ168 weten. ‘Het charmeert je elke keer weer’, voegt reviewer rml hieraan toe. Reviewer Marc heeft bovendien nog een leuke tip: ‘Durbuy is ideaal voor een wandeling naar Barvaux’. Dit kleine plaatsje ligt ongeveer acht kilometer verderop en is omringd door kilometers uitgestrekte natuur. 

Kortom, Durbuy doet duidelijk niet onder voor een dagje Brugge of Gent tijdens de meivakantie. Want met de vele terrasjes langs de waterkant en een heus middeleeuws kasteel in het hart van de stad, kun je hier zeker een dagje rondslenteren, shoppen, speciaalbiertjes testen en wafels eten. En dat allemaal op nog geen uur rijden vanaf de Nederlandse grens!

Erop uit in België - De Haan2. De Haan

‘Fantastisch’, ‘ik wil er wel wonen’, ‘supergezellig’ … als we jullie reviews lezen is het eigenlijk best vreemd dat De Haan geen wereldfaam kent. Misschien komt het omdat er  geen massa’s aan bijzondere bezienswaardigheden te vinden zijn. De Haan is een badplaats. Een hele mooie badplaats. Eentje die toevallig ook nog eens gemakkelijk dichtbij beroemde Belgische steden als Brugge en Gent ligt. Daarmee zijn De Haan’s accommodaties gelijk een fijne uitvalsbasis om de mooiste steden van Vlaanderen te bezoeken. Een tip: jullie zijn onder andere erg te spreken over het warme onthaal bij Bed and Breakfast Yaca

De Haan komt overigens wel met een disclaimer: ‘Als je eenmaal De Haan hebt bezocht, zal geen enkele andere Belgische badplaats je nog kunnen bekoren’, zo waarschuwt reviewer Lieve. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=69967″]

Eropuit in België - Malmedy3. Malmédy

Het Waalse Malmédy bewijst dat ook Franstalig België bijzondere meivakantie-uitstapjes voor je in petto heeft. Het centrale plein huist, behalve gezellige terrasjes, ook een statig hotel en kathedraal uit de 18de eeuws. Je zit hier bovendien lekker dichtbij de Ardennen en vanaf de stad ben je zo in de natuur. Probeer bijvoorbeeld één van de wandelpaden in Natuurpark Botrange-Hoge Venen. Dit uitgestrekt natuurgebied is ‘de natuur zoals de natuur bedoeld is’, zo beschrijft reviewer c_scholtens.

Maak je bezoek aan Malmédy compleet met een nachtje in het kleinschalige vakantiepark Le Val d’Arimont. Een jacuzzi, sauna, binnen- en buitenzwembad, een gigantisch ontbijtbuffet: zo’n overnachting is niet verkeerd na een dagje hiken!

4. Hasselt

Natuurgebied Bokrijk in de achtertuin, National Park Hoge Kempen op een half uurtje rijden …. Het Vlaamse Hasselt is veel meer dan een leuke shopstad vol knusse restaurants. Vooral als je tijdens de meivakantie op pad wilt met (jonge) kinderen, is Hasselt een slimme bestemming. In de ochtend kunnen de kinderen losgaan in de speeltuin en het openluchtmusem Het Domijn Bokrijk. Eenmaal uitgerend, uitgesprongen en uitge-hutten-bouwd, wachten ’s middags de vele terrasjes op het historische plein van Hasselt!

Erop uit in België - La-Roche-en Ardenne Foto- Givago 2 augustus 2010

La Roche en Ardenne. Beeld: Givago

5. La Roche en Ardenne

‘Dichtbij Nederland maar toch echt het buitenland’ Zoover reviewer Kapiteinrukwind geeft La Roche en Ardenne een dikke acht. Behalve dat dit een authentiek stadje is en een prachtig kasteel bezit, kun je vanuit hier ook perfect kajakken of een middagwandeling door de Ardennen starten. Werkt het weer niet echt mee? Ga dan voor een rondleiding in de nabijgelegen grotten Des 1001 nuits. Behalve de perfecte schuilplaats is de rondleiding hier volgens jullie erg leuk en leerzaam. Kortom, zoals marc_gabriels7 het haarfijn formuleert: ‘La Roche = pareltje’. 

Heb jij één van de bovenstaande Belgische steden bezocht? Wij zijn benieuwd naar jouw review!