Last minute Curaçao: 3x waarom je nú je koffers moet pakken

Redactie - 4 september 2017

Last minute Curaçao: 3x waarom je nú je koffers moet pakken

Redactie - 4 september 2017

Houd je van de zon, dan houd je van Curaçao. Het is het hele jaar goed toeven op dit tropische paradijsje, zo ook in september en oktober. Misschien is het dan zelfs nog wel beter…We geven je drie redenen waarom je nú last minute naar Curaçao moet met je Hollandswitte zomerkadetten.

curacao

1. Voor de regen uit

Ga nu, want eind oktober begint het regenseizoen in het Caribisch gebied. Nu mag je dat Curaçaose ‘regenseizoen’ tussen dikke vette aanhalingstekens plaatsen: de paar buitjes die er in die periode vallen kun je wegstrepen tegen de zonnestralen die er all year round te vinden zijn. Maar wil je het écht knetterdroog houden, dan plan je jouw reisje vóór half oktober.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/handige-feitjes-over-curacao/”]

Papagayo Beach Resort

2. Goedkoop Curaçao

Omdat het eigenlijk altijd mooi weer is op het eiland heeft Curaçao maar liefst twee hoogseizoenen: in de wintermaanden én in de zomermaanden. Tijdens de Nederlandse schoolvakantie-periodes zijn de strandbedjes op Mambo Beach goed gevuld. En druk betekent uiteraard ook een stijging van de prijzen. September en oktober zijn daarom perfecte maanden om lekker cheap ass van de tropen te genieten.

Zo dacht ook Joost. Hij verbleef in september in het Papagayo Beachresort (Zooverscore: 8,6): ‘Helemaal geweldig was het resort en een perfecte tijd: niet te druk. We hadden een prachtige, grote bungalow mét volle koelkast bij aankomst! Elke dag schone handdoeken en strandlakens en een super ontbijt in het restaurant. Aan de overkant van de straat was de bushalte en niet te vergeten: de Jan Thielbaai!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/duikvakantie-op-curacao/”]

amnesia, curacao

Beeld: 1000awesomethingsaboutcuracao.com

 

3. Vette evenementen

In september en oktober 2017 zijn er allemaal leuke evenementen te vinden op Curaçao. Check onderstaand lijstje maar eens:

  • 16 september: Amnesia music festival 2017

Het grootste en meest iconische muziekevenement van het eiland.

  • 24 september: Rabobank vestingloop

Een hardloopfeestje voor iedereen: van de Kids Run tot verschillende Business Runs. Lopen door prachtige natuur, langs historische plekken en finishen in de gezelligheid van de Willemstadse haven.

  • 27 september: Curaçao Pride

Vijf dagen lang worden er verschillende evenementen rondom de Pride georganiseerd. Met als hoogtepunt: de optocht in Willemstad!

  • 30 september: Nachtwerk op Klein Curaçao

Vaar met een groep partypeeps naar Klein Curaçao voor een dag snorkelen, lekker eten en een nacht dansen op het strand!

  • 7 oktober: Urban festival Curaçao

De organisatie belooft ‘de vetste dj’s, beste live acts en indrukwekkend entertainment’.

  • 14 oktober: optreden Guus Meeuwis

Onze Guus houdt ook van Curaçao en is er dan ook regelmatig al snorkelend of op een podium te vinden. Belooft weer helemaal los te gaan.

  • 21 oktober: Fighters of the Caribbean

Zin in een beetje adrenaline? Fighters of the Caribbean brengt vechters uit de hele wereld samen op het zonnige eiland Curaçao. Zo zullen vechters uit onder andere Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Nederland, Suriname en de Verenigde Staten acte de presence geven.

 Als de prijzen in deze periode dan toch wat lager liggen….Zoover tipt drie van de meest luxe hotels op het eiland!

 

Wat zijn jouw ervaringen op Curaçao? Deel jouw ins and outs hier!

 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/doen-op-curacao/”]