Comporta in Portugal: het nieuwe Ibiza

Redactie - 4 februari 2019

Comporta in Portugal: het nieuwe Ibiza

Redactie - 4 februari 2019

Designhotels, spierwitte stranden en fashionable bezoekers. Wees er snel bij voordat het door de massa ontdekt wordt, want Comporta in Portugal is het nieuwe Ibiza!

View this post on Instagram

🎞

A post shared by Pedro Moreira dos Santos (@film.moreira) on

Rust

Je moet er niet heen om flink te gaan feesten. In Comporta, op een uur rijden vanaf Lissabon, kom je vooral om vol-le-dig tot rust te komen. Het oorspronkelijke rijst- en vissersdorp telt nu een grote hoeveelheid stylish designhotels en -vakantievilla’s. Het dorp telt slechts 1500 inwoners en daarom ga je als vakantieganger makkelijk mee in het rustig-aan-ritme waar we tijdens reizen zo van houden. Dorpen in de omgeving die leuk zijn om naartoe te gaan zijn Pego, Carvalhal, Brejos, Torre, Possanco en Carrasqueira.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/must-go-bijzondere-plekken-portugal/”]

Famous

Niet alleen lokale beroemdheden komen hier graag in de zomermaanden. Schoenontwerper Christian Louboutin heeft hier zelfs een huis laten bouwen. Ook celebrities als Madonna, Carla Bruni en Charlotte Casiraghi komen op regelmatige basis, net als de redactie van de Nederlandse Vogue.

Strand

De meeste stranden in de omgeving zijn uitgestrekt, eindeloos en spierwit. Het strand van Praia da Comporta ligt in het zuiden van het schiereiland Tróia. En dat ligt weer in een van de uithoeken van een natuurreservaat. De zee heeft hier niet al teveel golven, maar je kunt er wel ideaal kitesurfen. Comporta Cafe is een loungebar met witte cabana’s en een dj die muziek draait na zonsondergang. Perfecte plek voor een cocktail of een visje. Bij het strand van Praia de Comporta is een ruime parkeerplaats, dus het is makkelijk bereikbaar.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/lekkerste-culinaire-routes-portugal/”]

Eten & drinken

Portugal staat sowieso al in het teken van alles vis. Maar hier in Comporta zit je er letterlijk met je neus bovenop. Denk dus aan scheermesjes, gegrilde vissen, sardines en gefrituurde visballetjes. Zo goed als ieder familierestaurant will do. Wil je een stapje hipper dan ga je bijvoorbeeld naar restaurants SAL, voor die echte Ibiza bohemien sfeer. Het oudste restaurant van de streek is Museo do Arroz, in een voormalige graanopslag aan de rand van rijstvelden (ja, in Portugal, ja). In de avond moet je hier zeker een cocktail drinken op het terras voor prachtige zonsondergangen.

Heb jij nieuwe Comporta tips? Laat ze achter in een review!